Actualitate

Doar 43% dintre elevi clujeni au trecut simularea de bacalaureat!

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/13/06-bac.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Mai puţin de jumătate dintre elevii care au participat la simularea de bacalaureat au obţinut rezultate peste 6. În plus, niciun elev nu a obţinut 10 curat, numărul celor care au luat înte 9 şi 10 fiind de doar 125 pe total judeţ.</strong></span></p> <p><span style="font-size: small;"> </span></p>


Cu toate acestea, rezultatele sunt rezonabile în opinia inspectorului general şcolar Valentin Cuibus, care spune că nu ar trebui insitat în acest moment pe note.



„La testele naţionale ceea ce ne interesează în acest moment nu este nota, ci semnalul, în special la clasa a XII-a, unde, abia acum hotărăsc materiile la alegere din care dau”, a explicat Cuibus.



Subiectele au fost mai grele decât ceea cele din vară, potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean. „Am preferat să mergem pe subiecte un pic mai dificile pentru ca ei să perceapă că examenul este foarte serios”, a declarat Cuibus.

Printre liceele cu promovabilitate peste 80% se numără: Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” şi Liceul Teologic Baptist „Emanuel”. Sub 20% promovabilitate s-a înregistrat la: Grupul Şcolar de Protecţia Mediului, Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania, Grupul Şcolar „Aurel Vlaicu”, Grupul Şcolar „Someş”Dej, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Dr. Ioan Ratiu” Turda şi la Grupul Şcolar „SAMUS”

Din număr total al elevilor înscrişi 5764 (inclusiv seral şi rute complementare) s-au prezentat la simulare 4926, adică 85,46%. Procentul a fost mult tras în jos de elevii de la seral, care s-au prezentat doar în procent de 10% la examene.

Discipline cu probleme

Matematica se numără printre materiile pe care elevii au demonstrat că nu le stăpânesc foarte bine, la liceele tehnologice rata de promovabilitate la această probă fiind de doar 7%. Nici fizica nu e foarte iubită printre liceeni, doar 21% dintre cei examinaţi reuşind să obţină o notă de trecere.

Procente mai bune s-au obţinut la filosofie (85%), informatică (între 67% şi 100%), chimie organică (70%).

Diferenţă de la cer la pământ între liceele teoretice şi cele tehnologice

Cele mai bune rate de promovabilitate s-au înregistrat şi în această sesiune de examinare la liceele teoretice. Peste 80% dinte elevi au tecut simularea la: Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” şi Liceul Teologic Baptist „Emanuel”.

Sub 20% promovabilitate s-a înregistrat la: Grupul Şcolar de Protecţia Mediului, Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania, Grupul Şcolar „Aurel Vlaicu”, Grupul Şcolar „Someş”Dej, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Dr. Ioan Ratiu” Turda şi la Grupul Şcolar „Samus”.

Simularea mai slabă decât examenul „pe bune” din vară

La sesiunea din iunie promovabilitatea a fost de 54,30%, cu mai bine de 10% în plus faţă de simularea de la acest sfârşit de an. Şase elevi au promovat atunci examenele cu media 10, 526 media între 9 şi 9.99, 814 elevi cu media între 8 şi 8.99, 782 cu media între 7 şi 7.99 şi 690 cu media între 6 şi 6.99.

Nu au reuşit să ia bacul 45,65% din elevi, peste 38% dintre aceştia fiind cu media sub 5.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter