Actualitate

IPJ Cluj: Poliţistul grevist refuză colaborarea

<p />IPJ Cluj susţine că poliţistul care a intrat, luni, în greva foamei refuză orice colaborare cu conducerea Inspectoratului, deşi au fost programate mai multe întâlniri în acest sens.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Gina Pop, arată, într-un comunicat de presă de marţi, că în condiţiile continuării protestului, poliţistul Sever Legian a fost însărcinat cu muncă de birou pentru protejarea sănătăţii sale.

'Azi, 1.03.2011, Ag. şef de poliţie Legian Sever a fost invitat de conducerea IPJ Cluj la o întâlnire la ora 9.00., însă poliţistul nu a participat, motiv pentru care întâlnirea a fost reprogramată pentru ora 13.30. În cele din urma poliţistul a participat la discuţiile cu conducerea IPJ Cluj, reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale, Corpului Naţional al Poliţiştilor şi alţi membri din Consiliul de conducere, însă a refuzat orice colaborare. Astfel, în condiţiile în care poliţistul a intrat în refuz de hrană şi există riscul alterării stării sale fizice, începând cu data de azi, 1.03.2011, acesta a fost delegat la Compartimentul Proceduri pentru desfăşurarea activităţii profesionale, efectuând muncă de birou', se precizează în comunicat.

În acelaşi document se arată că poliţistul protestatar a acţionat în instanţă IPJ Cluj pentru neacordarea gradului profesional corespunzător, dar că prin sentinţa civilă pronunţată de Tribunalul Cluj şi apoi de Curtea de Apel Cluj, acţiunea sa a fost respinsă.

Agentul şef de poliţie Sever Legian de la Poliţia Cluj-Napoca a intrat, luni, în greva foamei, acuzând faptul că i s-a ridicat dreptul de port-armă. El susţine că a fost supus mai multor controale psihologice şi mai multor abuzuri, cu scopul de a putea fi dat afară din poliţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter