Actualitate

Circulaţie îngreunată de zăpadă în Pasul Tihuţa şi pe alte drumuri din nordul judeţului Bistrița

<p><span style="font-size: small;"><strong>Circulaţia este îngreunată din cauza zăpezii, marţi dimineaţă, pe DN 17, în Pasul Tihuţa, unde toată noaptea a nins şi a bătut vântul, dar şi pe alte drumuri din zona de nord a judeţului Bistriţa-Năsăud.</strong></span></p>

 

Cel mai mult a nins pe Valea Bârgăului, traversată de DN 17, iar în Pasul Tihuţa, la peste 1200 de metri altitudine, vântul a spulberat zăpada, iar drumarii au intervenit toată noaptea pentru a menţine şoseaua practicabilă, aruncând zeci de tone de antiderapant.


"A nins pe Valea Bârgăului, iar în Pasul Tihuţa la kilometri 113-115 a şi suflat vântul. Am acţionat toată noaptea cu antiderapant. S-a mai acţionat şi pe Valea Bârgăului, dar şi pe celelalte drumri naţionale din judeţ", a declarat inginerul-şef Grigore Vlad de la Secţia Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj.

Potrivit reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud, cel mai consistent strat de zăpadă, de trei centimetri, se înregistra marţi la Mureşenii Bârgăului şi la Piatra Fântânele în Pasul Tihuţa. Cel mai mult a nins la Colibiţa, 13,2 litri pe metrul pătrat, în timp ce la Piatra Fântânele au căzut 6,1 litri pe metrul pătrat.


Cea mai scăzută temperatură din judeţ s-a înregistrat la Straja, punct de măsurare de la baza Pasului Tihuţa, unde au fost înregistrate minus 5,2 grade Celsius.

Ultimele Stiri
abonare newsletter