Actualitate

Un avion a ratat aterizarea la Brazzaville: circa 20 de morţi

<p><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/01/brazzaville.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /><span style="color: #000000;">Un avion cargou venind de la Pointe-Noire în Republica Congo a ratat vineri aterizarea pe aeroportul din Brazzaville, făcând circa douăzeci de morţi în rândul locuitorilor unui cartier din apropiere, potrivit pompierilor congolezi, informează Associated Press şi AFP, citate de Agerpres. </span></strong></span></span></p>

Echipajul, de obicei format din trei sau patru persoane, a murit de asemenea în incendiul care s-a declanşat. Avionul, un Iliuşin-76, transporta maşini şi alte mărfuri pentru compania locală Aero-services

Potrivit unui jurnalist la faţa locului, accidentul pare să se fi datorat unei furtuni violente ce s-a abătut asupra regiunii. Avionul, care aparţinea Trans Air Congo, nu a putut frâna suficient, a ieşit de pe pistă şi a ras circa cincisprezece locuinţe, inclusiv un bar, înainte de a se prăbuşi într-o râpă şi a lua foc.

La două ore după accident, pompierii căutau prin dărâmături pentru a încerca să numere victimele. Acest aparat, teoretic utilizat pentru transportul de marfă, se pare că transporta şi alte persoane în afară de membrii echipajului.

Africa este unul dintre continentele cu cel mai scăzut nivel al siguranţei aviatice în lume. În iunie, în Ghana, un avion cargou Boeing 727 încercând să aterizeze a intrat într-un autobuz, ucigând toate cele 10 persoane din vehicul. Câteva zile mai târziu, un avion de linie s-a prăbuşit în Lagos, Nigeria, omorând 153 de persoane, aminteşte AP.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter