Actualitate

Premieră cinematografică est-europeană-Baletul "Spărgătorul de Nuci" în 3D la Cinema "Florin Piersic"

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/29/nutcracker3d_alina_somova_cvalentin_baranovsky.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />D'STARS și RomaniaFilm prezintă în perioada 7-13 decembrie la cinema "Florin Piersic" Cluj-Napoca, un nou spectacol aparte, menit publicului iubitor de balet: Prima producție la nivel mondial în 3D a splendidului balet "Spărgătorul de Nuci".</strong>

Spectacolul este filmat la renumita casă de operă Mariinsky Teatr din Sankt Petersburg, și  va fi prezentat la Cluj-Napoca în premieră în Europa de Est, la doar 3 săptămâni de la lansarea mondială a spectacolului. Este pentru prima oară când, baletul "Spărgătorul de Nuci", o producție tradițional-somptuoasă, prinde viață pe marele ecran în tehnologie 3D.

Spectacolul confirmă virtuozitatea impecabilă a două dintre stelele ansamblului de
balet de la Mariinsky Teatr, soliștii Alina Somova (în rolul Prințesei Clara/Mașa) și Vladimir Sklyarov (în rolul Prințului Spărgător de Nuci). Bagheta dirijorală îi aparține directorului general și artistic al Mariinsky Teatr, renumitul dirijor Valery Gherghiev, spectacolul fiind regizat de Andreas Morell, artist german, autorul a peste 130 de producții de film muzical, documentare cât și adaptări menite micului ecran.

Producția conține versiunea maestrului coregraf rus Vasili Ivanovici Vainonen, versiune pusă în scenă pentru prima oară în 1934. În 1992, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la premiera mondială a "Spărgătorului de Nuci", aceeași versiune a fost aleasă ca fiind reprezentativă pentru Mariinsky Teatr. Acum, producția în 3D marchează aniversarea a 120 de ani de la premiera mondială a acestui spectacol de balet.

Muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski, decoruri grandioase, costume de un rafinament aparte, cât și vizionarea în 3D, generează împreună un cvartet de atuuri majore pentru "Spărgătorul de Nuci" în 3D de la Mariinsky Teatr, atuuri suficiente pentru a petrece la cinema o minunată seară de decembrie.

Spectacolul va fi prezentat zilnic la Cinema Florin Piersic în intervalul 7-13 decembrie 2012, de la ora 20:00. Prețul biletelor este de 30 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter