Actualitate

69% din carnea de porc din SUA contaminată cu bacteria periculoasă Yersinia

<p><span style="font-size: small;"><strong>Carnea de porc comercializată în acest moment în SUA este contaminată în proporţie de 69% cu bacteria periculoasă Yersinia enterocolitica, relevă o recentă examinare a eşantioanelor de carne prelevate de-a lungul Statelor Unite ale Americii de către experţi ai Consumer Reports, relatează ABC News.</strong>

Această bacterie, conform datelor furnizate de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, afectează mai mult de 100.000 de americani pe an, în plus fiecărui caz diagnosticat îi corespunde mai mult de 120 de cazuri nediagnosticate.

Simptomele bolii sunt destul de severe şi pot include febră, crampe şi diaree cu sânge, subliniază medicii.

Pentru studiul său Consumer Reports a prelevat probe de la tipurule de carne de porc cumpărată cel mai frecvent de milioane de americani în toată ţara. În total, au fost examinate 148 cotlete de porc şi 50 de eşantioane de carne tocată.

Aproape 96% din probele examinate erau infectate cu Yersinia şi 11 % cu enterococi. Salmonella şi Listeria, două bacterii mai cunoscute şi mai frecvent întâlnite, au fost depistate doar în 4% din cazuri şi, respectiv 3%.


Ultimele Stiri
abonare newsletter