Actualitate

Trupa Grimus, invitată să cânte la festivalul Eurosonic

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/28/cluj capitala tineretului m 5.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Trupa Grimus a fost selectată în topul celor mai bune trupe din Europa Centrală şi de Est, fiind invitată, la iniţiativa The European Talent Exchange Program (ETEP), să cânte, în ianuarie 2013, la festivalul Eurosonic.</strong>


Potrivit unui comunicat al reprezentanţilor trupei remis miercuri, Grimus se pregăteşte şi de lansarea celui de-al treilea album din carieră, anunţat pentru primăvara anului viitor şi realizat în colaborare cu Adam Whittaker.

Trupa are două albume lansate Panikon (2008) şi Egretta (2011) şi reprezintă un nume important pe scena muzicii de rock alternativ din România.

Grimus a concertat vara aceasta la festivaluri precum Exit (Serbia), Rock for People (Cehia), Sziget (Ungaria), B'ESTFEST Summer Camp (România), precum şi în deschiderea concertelor Roxette, Placebo şi Red Hot Chili Peppers.

Eurosonic este principala platformă de muzică live din Europa, un eveniment în care artişti de pe continent, oameni din industria muzicală europeană, companii şi organizaţii se întâlnesc pentru a vedea unele dintre cele mai bune prestaţii live ale momentului.

ETEP este o iniţiativă susţinută de Eurosonic pentru a stimula schimbul de artişti între festivaluri, radiouri şi media din întreaga Europă. În fiecare an ETEP aduce laolaltă reprezentanţii celor mai mari festivaluri din Europa cu scopul de a prezenta tinere talente locale ce au potenţialul de a deveni staruri internaţionale.

Potrivit sursei citate, de la începutul programului, în 2003, ETEP a realizat aproximativ 1.400 de show-uri live susţinute de 495 de trupe europene, reuşind să lanseze nume precum Mika, Selah Sue sau Asteroids Galaxy Tour.


 



Citeste si:

Clujenii au sărbătorit cu Grimus şi Mandinga câştigarea titlului de Capitală Europeană a Tineretului 2015

Ultimele Stiri
abonare newsletter