Actualitate

Cum vor clujenii să arate noul regulament al cimitirelor

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/28/cimitirmanasturdefrisari_rl30.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></strong></span></p> <p><span style="font-size: small;"><strong>Noul regulament al cimitirelor va fi adus din nou atenţia consilierilor locali abia după ce va avea loc o dezbatere publică pe această temă în cadrul căreia clujenii vor avea posibilitatea să vină cu propuneri.</strong>

O astfel de acţiune va avea loc săptămâna viitoare, la Primăria Cluj-Napoca, iar pe baza discuţiilor şi ideilor venite din partea cetăţenilor vor fi realizate amendamente la proiectul de hotărâre privind noul regulament al cimitirelor. Primarul Emil Boc a declarat că toate amendamentele vor fi analizate şi discutate punct cu punct în cadrul şedinţei de Consiliu Local şi, după caz, vor fi aprobate sau respinse.


Care sunt propunerile clujenilor?

Până acum, clujenii au avut posibilitatea să trimită observaţii şi propuneri la Primăria Cluj-Napoca pe marginea noului regulament. Printre altele, locuitorii municipiului au cerut ca locurile de veci să poată fi transmise în mod direct până la rude de gradul trei şi patru, faţă de gradul doi cum este în prezent. Au mai solicitat ca perioada în care poate fi plătită taxa de concesiune pentru locurile de veci la care a expirat să fie extinsă la anul calendaristic în care expiră aceasta, faţă de luna expirării cum figurează în vechiul regulament. Conducerea Primăriei a precizat că mai există şi alte propuneri care vor fi analizate.

Noul regulament al cimitirelor a fost amânat la ultima şedinţă de Consiliu Local care a avut loc la începutul lunii noiembrie. Atunci consilierii locali au propus organizarea unei dezbateri publice şi abia apoi regulamentul să fie discutat din nou în Consiliu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter