Actualitate

Specialiştii străini cercetează de ce un vaccin a trimis bebeluşi în spital

<p><strong><img src="documente/stories/06_iunie/28_ziua/04%20vaccin.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Experţii Centrului European de Prevenire şi Control a Bolilor Transmisibile (ECDC) şi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au ajuns în România pentru a evalua, împreună cu specialiştii români, situaţia creată în urma vaccinării nou-născuţilor împotriva tuberculozei.

150 de bebeluşi din toată ţara au avut reacţii adverse după ce li s-a administrat un vaccin importat din Danemarca. Unii dintre bebeluşi au fost internaţi în spital. În judeţul Cluj nu s-a înregistrat nici un caz în această toamnă.


Comisia de experţi străini se va întâlni în această perioadă cu factori implicaţi în gestionarea imunizărilor din calendarul naţional al Ministerului Sănătăţii, cu medici şi specialişti cu responsabilităţi în această zonă.

Potrivit Biroului de Presă din cadrul Ministerului Sănătăţii, în perioada următoare, comisia de experţi va prezenta conducerii Ministerului Sănătăţii, raportul de evaluare.
Raportul, împreună cu măsurile care vor fi luate pe baza acestuia vor fi prezentate într-o conferinţă de presă. Până atunci experţii nu vor face declaraţii de presă.



 

Citeşte şi:


Bebeluşi ajunși în spital după ce au fost imunizaţi cu un vaccin din Danemarca

Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: Părinţii care au dat în judecată Ministerul pentru vaccinul BCG au tot dreptul s-o facă

Ultimele Stiri
abonare newsletter