Actualitate

Spectacol de dans tradiţional din Palestina la Cluj-Napoca

<p><strong><span style="font-size: small;"><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/27/dabke.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /><span style="color: #000000;">Ambasada Palestinei în România şi Asociaţia Palestinienilor din Transilvania organizează joi, un spectacol de dans tradiţional palestinian – dabke –, cu ocazia Zilei Internaţionale de Solidaritate cu Poporul Palestinian. </span></span></strong></p>

Reprezentanţia este susţinută de formaţia Al-Istiklal şi va avea loc în sala de spectacole a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”,  începând cu orele 19:00, intrarea fiind liberă.


Formaţia de dansatori palestinieni se află într-un turneu internaţional care include mai multe ţări europene cum are fi Serbia, Slovacia sau Grecia.
Potrivit organizatorilor, Clujul a fost ales pentru reprezentaţia în premieră în România a formaţiei Al-Istiklal datorită numeroasei comunităţi de palestinieni care trăiesc şi sunt stabiliţi în inima Ardealului.

„Organizăm acest eveniment unic în România pentru că dabke-ul este o parte importantă a culturii şi istoriei poporului Palestinian, a cărui istorie modernă este din păcate greu încercată de evenimentele recente şi războiul din Gaza. Vrem să le arătăm clujenilor că valorile unui popor se pot exprima prin cultură şi numeroase alte forme paşnice cum ar fi dansul...nu este nevoie nici forţe militare şi nici războaie pentru exprimarea culturală a oricărui popor. Pentru noi, palestinienii de pretutindeni dabke-ul e doar una dintre formele prin care ne exprimăm încă o dată dorinţa pentru pace si libertate”, a declarat Dr.Ahmed Al-Astal, preşedindele Asociaţiei Palestinienilor din Transilvania.

Ultimele Stiri
abonare newsletter