Actualitate

Elevii de la Şcoala “Ioan Bob” învaţă despre colectarea selectivă a deşeurilor

<p><strong>Elevii de la Şcoala “Ioan Bob” din Cluj-Napoca deprind cum se face colectarea selectivă a deşeurilor, marţi, în cadrul programului de educaţie experimentală “Laboratorul Verde al Reciclării”.</strong></p>


Programul a fost lansat de Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Ministerul Mediului şi Pădurilor, şi are ca scop iniţierea elevilor de gimnaziu, a părinţilor şi cadrelor didactice în privinţa reciclării deşeurilor de ambalaje prin intermediul unei experienţe multimedia dinamice şi interactive.

”Laboratorul Verde al Reciclării” este un autocar modificat şi adaptat pentru un joc de echipă pentru copii, pe tablete PC. Cei mici vizionează un film cu desene animate pe tema colectării selective a deşeurilor şi primesc explicaţii despre cum trebuie să protejeze mediul înconjurător.

În primul semestru al anului şcolar 2012-2013, programul se desfăşoară în 25 de oraşe ale ţării, cu peste 4.000 de elevi, din 50 de şcoli primare. Eco-Rom Ambalaje pune, totodată, la dispoziţie, pentru colectarea selectivă, pubele colorate diferit, pentru ambalajele din plastic, metal, hârtie şi sticlă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter