Actualitate

Pentru un gram de „iarbă” doi elevi clujeni s-au ales cu dosare penale. „Iarba” urma să fie consumată de ziua unuia dintre ei

<p><strong><img src="documente/stories/11_noiembrie/16_ziua/04%20cocaine.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Doi elevi clujeni de 18, respectiv 19 ani, s-au ales cu dosare penale pentru trafic şi consum de droguri, după ce au fost prinşi de jandarmii clujeni în timp ce tranzacţionau vânzarea unui gram de „iarbă”. Elevii au fost prinşi în apropierea şcolii. </strong>

În data de 23 noiembrie, în jurul orei 13.15, doi subofiţeri din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, au observat doi tineri care la apariţia jandarmilor au început să aibă un comportament suspect, iar unul dintre ei ascundea ceva în mânecă.

În urma legitimării şi controlului corporal sumar efectuat de jandarmi, asupra numitului B.M. de 18 ani din municipiul Cluj-Napoca a fost găsită o cutie de culoare roşie în care se găsea o materie vegetală de culoare verde, un cântar electronic de mici dimensiuni, 12 pungi de dimensiuni 2X3 cm şi 3 pungi de dimensiuni 9x12, goale, iar asupra numitului C.V. de 19 ani din municipiul Cluj-Napoca, a fost găsită o pungă de dimensiuni 2X3 care conţinea o materie vegetală de culoare verde”, a declarat Anda Pop, purtător de cuvânt la Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj.

Din declaraţiile acestora a reieşit că B.M., a cultivat în urmă cu câteva luni, o plantă de canabis, care după ce a ajuns la maturitate a recoltat-o şi uscat-o cu scopul de a o consuma şi comercializa, iar C.V. a declarat că, înainte cu puţin timp de a fi opriţi şi legitimaţi de patrula de jandarmi a cumpărat 1 gram de „iarbă” contra sumei de 50 lei, cu scopul de a o consuma de ziua lui, banii urmând să-i achite în cursul zilei următoare.

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca i-au întocmit tânărului B.M. actele de constatare pentru săvârşirea infracţiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, oferirea şi punerea în vânzare de droguri de risc, iar lui C.V. pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Actele premergătoare au fost înaintate organelor competente pentru continuarea cercetărilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter