Actualitate

Află cum verifici dacă reducerile de preţ din magazine sunt reale

<p><strong><img src="documente/stories/deschideremagazinhmiuliusmallrp20.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Mâine, în Iulius Mall, experți în protecţia consumatorilor vor oferi clujenilor informaţii utile pentru a recunoaște și a evita reducerile false și pentru a citi corect prețul unui produs la reducere.</strong>

Consumatorii sunt sfătuiți să verifice cu atenție modul în care este afișată reducerea pe website sau pe eticheta produsului. Prețul nou, redus, trebuie indicat prin raportarea la prețul vechi, fie prin afișarea alături de acesta, barat, fie prin indicarea procentului de reducere, sau prin combinarea celor două modalități. Atunci când comandă online, consumatorii trebuie să verifice cu atenție, înainte de a trimite comanda, dacă prețul produsului din coșul de cumpărături este aceleași cu prețul indicat atunci când au ales produsul respectiv.

Atenţie la costul produselor pentru a evita capcanele


Reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia consumatorilor subliniază că este important ca toţi cumpărătorii să fie atenţi la costul produselor pentru a evita reducerile false. „Sfătuim consumatorii să fie atenți la costul produselor pentru a evita capcanele care pot să apară odată cu ofertele care anunță mari reduceri de prețuri. Consumatorii ar trebui să păstreze bonul ori factura, sau comanda atunci când cumpără online. Ei trebuie să știe că regulile se aplică indiferent de prețul la care au făcut achiziția, întreg sau cu reducere. În cazul în care întâmpină dificultăți, asociațiile pentru protecția consumatorilor le pot oferi consultanță specializată și sprijin pentru soluționarea problemei lor”, a declarat Roxana Dumbravă, în numele organizaţiilor pentru consumatori Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor (ANPCPPS) și al Asociației pentru Protecția Consumatorilor (APC) din România.

La acțiunea de informare participă experți din cadrul Centrului European al Consumatorilor România, al ANPCPPS și al APC din România. De asemenea, comisari ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor oferă sfaturi și informații privind modalitatea de a depune o reclamație.

Ultimele Stiri
abonare newsletter