Actualitate

Cluj: Concurenţă de 1,15/loc la rezidenţiat

<p style="margin-bottom: 0in; line-height: 100%;"><strong><span style="font-size: x-small;"><span lang="ro-RO"><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/23/04-studenti%20amfiteatru%20sala%20de%20cursuri%20rp%201.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />819 candidaţi au concurat la Cluj pentru cele 589 de locuri scoase la concurs în cadrul examenului de </span><span style="font-size: x-small;"><span lang="fr-FR">intrare în rezidenţiat, pe loc şi pe post, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie</span> <span lang="ro-RO">care a avut loc duminică de la ora 10.00, </span><span lang="fr-FR">la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu”. </span></span></span></strong></p>



Potrivit Biroului de Relaţii Publice al UMF Cluj, cea mai mare concurenţă, 3,63/loc, a fost la medicină dentară unde au fost înscrişi 160 de candidaţi pe 44 de locuri. La farmacie, concurenţa a fost de 2,86/loc, fiind înscrişi 43 de candidaţi pe 15 locuri. În domeniul medicină concurenţa a fost de 1,15/loc. 613 candidaţi au concurat pe 530 locuri scoase la concurs în domeniul medicină.

Au mai fost scoase la concurs 9 posturi pentru medicină şi 1 post pentru farmacie.


Concursul s-a desfăşurat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore, pentru toate domeniile. Toate întrebările de concurs au fost elaborate de comisiile de specialişti, stabilite de comisiile locale de rezidenţiat. Punctajul minim de promovare a reprezentat 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări, pentru fiecare domeniu.

Rezultatele examenului vor fi făcute publice după confirmarea acestora de către Ministerul Sănătăţii, pe site-ul universităţii şi pe www.rezidentiat.info.


Peste 5.300 candidaţi înscrişi în toată ţara

La nivel naţional, 5.371 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie au participat la examenul de rezidenţiat. Cei mai mulţi medici tineri, 4.142, s-au înscris pentru locurile şi posturile scoase la concurs în domeniul medicină, 931 au optat pentru locurile şi posturile din domeniul medicină dentară, iar restul de 298 vor susţine concursul pentru domeniul farmacie.


La fel ca anul trecut, şi în acest an, concursul s-a desfăşurat descentralizat în şase centre universitare din ţară: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Timişoara şi Craiova.

Ultimele Stiri
abonare newsletter