Actualitate

Cluj-Napoca va fi Capitală Europeană a Tineretului în 2015

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/24/06-cluj_centru.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cluj-Napoca a câştigat titlul de Capitală Europeană a Tineretului pentru anul 2015. Decizia a fost anunţată de conducerea European Youth Forum, duminică noaptea, în jurul orei 00.30, în oraşul Maribor din Slovenia.</strong>

Cluj-Napoca a concurat în finala pentru titlu alături de Varna din Bulgaria, Vilnius din Lituania şi Ivanovo din Rusia, fiind primul oraş din România care a reuşit să ajungă în finală.

Bugetul proiectului este de 5 milioane de euro, iar fondurile vor fi alocate atât din bugetul local cât şi din surse suplimentare, precum sponsorizări sau fonduri europene.


Proiectul Capitală Europeană a Tineretului a ajuns la ediţia a şaptea, iar oraşul care deţine anul acesta titlul este Braga din Portugalia. Anul trecut titlul a fost deţinut de Antwerp din Belgia, în 2010 a fost Torino din Italia, iar în 2009, Rotterdam din Olanda. Anul viitor, Maribor din Slovenia va fi Capitală Europeană a Tineretului, iar în 2014, Salonic din Grecia.

Vom reveni cu amănunte pe parcursul zilei. Primarul Emil Boc va susţine o conferinţă de presă pe această temă cu începere de la ora 13.00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter