Actualitate

Fanfara Ciocârlia, va cânta la concertul dedicat laureatului Nobel pentru pace

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/23/fanfare_ciocarlia_8-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fanfara Ciocârlia a fost invitată să cânte la concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru pace din acest an, care va avea loc la Oslo Spektrum, pe 11 decembrie.</strong>

Concertul de la Oslo va fi organizat la o zi după ceremonia oficială de înmânare a acestui premiu prestigios, în decembrie. Laureatul premiului Nobel pentru pace pe 2012 este Uniunea Europeană.

Alături de Fanfara Ciocârlia, vor mai urca pe scenă Jennifer Hudson, Seal, grupul portughez OqueStrada, cântăreaţa norvegiană Susanne Sundfør, duetul Karpe Diem şi cântăreaţa suedeză Laleh, informează Mediafax.


Prezentatorii acestui concert vor fi actorii Sarah Jessica Parker şi Gerard Butler.

Fanfara Ciocârlia este alcătuită din 12 membri romi din satul Zece Prăjini, judeţul Iaşi. Este cunoscută drept cea mai rapidă fanfară din lume. Trupa a fost descoperită în octombrie 1996 de inginerul de sunet Henry Ernst, din Berlin, care a şi promovat-o. De atunci, formaţia a devenit celebră, piesele ei fiind preluate şi prelucrate de numeroşi DJ-i, trupe şi orchestre din întreaga lume.

Ultimele Stiri
abonare newsletter