Actualitate

Dirijorul Horia Andreescu şi solistul Andrei Licăreţ, pe scena Filarmonicii “Transilvania”

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/20/horia_andreescu-mod.jpg" border="0" alt="Horia Andreescu, dirijor" title="Sursa foto: galerie.liternet.ro" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Filarmonica de Stat „Transilvania”, împreună cu dirijorul principal al Filarmonicii „George Enescu”, Horia Andreescu şi solistul la pian, Andrei Licăreţ vor susţine un Concertul Simfonic Extraordinar, vineri, pe 23 noiembrie.</strong>

 

Din programul concertului fac parte Adagio pentru coarde de Samuel Barber, Concertul nr. 2 pentru pian şi Dansurile simfonice ale compozitorului Serghei Rahmaninov.


Cine sunt cei doi invitaţi ai concertului?

Horia Andreescu este dirijorul principal al Filarmonicii „George Enescu", fondator al Orchestrei de Cameră „Virtuozii” din Bucureşti, profesor asociat al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, şi a fost, o lungă perioadă, director al formaţiilor muzicale Radio. Studiile sale la Universitatea de Muzică din capitală, la Academia de Muzică din Viena, precum şi cursurile cu Sergiu Celibidache au reprezentat o bază solidă a devenirii sale dirijorale. El a colaborat cu numeroase orchestre, ca London Symphony Orchestra, Wiener Symphoniker, Royal Philharmonic Orchestra, Filarmonicile din Amsterdam, Stuttgart, orchestrele simfonice din Ierusalim, Nagoya, BBC Scottish, orchestrele radio din Madrid, Leipzig, şi a participat la festivaluri ca Wiener Festwochen, Dresdner Festspiele, Europa Musicale Munchen şi Festivalul Internaţional „George Enescu".


Andrei Licareţ a dat dovada unor aptitudini deosebite în ceea ce priveşte auzul, sensibilitatea şi tuşeul încă din copilărie. El a studiat la Conservatorul Naţional de Muzică din Paris, iar în prezent este student la Conservatorul Peabody.

Concertul de vineri va avea loc la Casa Universitarilor, Sala Auditorium Maximum, de la ora 19:00. Biletele se pot cumpăra de la parterul Casei de Cultură a Studenţilor sau cu o oră înainte de concert. Preţul unui bilet este de 30 de lei, iar elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter