Actualitate

Moisin, DEMISIA!

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/01_ziua/radu-moisin1.jpg" border="0" alt="Radu Moisin" title="Rasu Moisin" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Loredana Pop, iubita viceprimarului PDL şi secretara deputatului Daniel Buda, a primit repartiţie într-un apartament ANL. Primăria nu vrea să explice în ce a constat „punctajul” care a departajat-o în faţa altor zeci de solicitanţi. Chiar dacă repartiţia nu este ilegală, în mod cert moralitatea ei este discutabilă...</p> <p>Printre fericiţii chiriaşi ai apartamentelor ANL de pe strada Taberei 2/Tăşnad 10, un nume sare în ochi: Loredana Pop, secretara deputatului PDL Daniel Buda şi iubita viceprimarului Radu Moisin.</p>

În luna octombrie, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a adoptat prin HCL 388/14.10.2010 lista finală cu punctajul obţinut de persoanele care au depus cereri pentru locuinţe ANL. Potrivit anexei la HCL, punctajul calculat Loredanei Pop de comisia Consiliului Local prezidată de viceprimarul Laszlo Attila a fost de 54 de puncte, punctaj ce i-a permis plasarea pe poziţia 20 a listei de priorităţi.

Potrivit documentelor Comisiei, au solicitat o locuinţă ANL 139 de persoane, dintre care au fost considerate eligibile 128. Printre acestea, Loredana Pop (poziţia 20), dar şi fraţii Câmpean Ovidiu (poziţia 35) şi Câmpean Paul (poziţia 53) şi Morari Codruţa (poziţia 87).


Ovidiu Câmpean – consilier al primarului –, şi Codruţa Morari – secretara viceprimarului Radu Moisin –, nu au avut şansa să „prindă” o repartiţie ANL.

Legal, o fi, dar e şi imoral!

Loredana PopPrezenţa Loredanei Pop pe lista de priorităţi pentru obţinerea unei locuinţe ANL cu chirie poate fi perfect legală, dar ridică serioase semne de întrebare cu privire la moralitate. În primul rînd, pentru că există o relaţie apropiată între ea şi viceprimarul Radu Moisin. În al doilea rînd pentru că, potrivit cărţii de identitate, locuieşte pe strada Nicolae Cristea nr. 28 (căminele Administraţiei Taberelor Şcolare), deci nu este nici pe departe „sub cerul liber”, iar chiria acelei locuinţe este mult sub preţul pieţei...


Cine este Loredana Pop?

Născută în 1982 lîngă Vatra Dornei, Loredana Pop a absolvit la Cluj Facultatea de Administraţie Publică în 2005 şi, un an mai tîrziu, s-a angajat secretară a deputatului Daniel Buda. La biroul preşedintelui PDL Cluj l-a cunoscut pe Radu Moisin, cu care – potrivit prietenilor – ar urma să-şi pună pirostriile în vara acestui an.

De la Radu, pentru Lore...

Repartiţia în blocul ANL nu este singurul „cadou” de care a beneficiat Loredana Pop din partea lui Moisin. Anul trecut, viceprimarul îşi vindea (potrivit declaraţiei de avere) maşina Fiat Punto, pe care o înstrăinează – scrie negru pe alb (vezi facsimil) – către „anul 2010”?! „Anul 2010” s-a dovedit a fi nimeni altcineva decît Loredana Pop, care a înmatriculat-o cu numărul CJ-82-LDA. Nimic ilegal, desigur, dar omisiunea din declaraţia de avere ar putea fi o încercare a viceprimarului de a ascunde cetăţenilor existenţa unei legături între el şi Loredana Pop. De ce?


Primăria ne ia de proşti!

mail primărieMonitorul a solicitat încă din luna decembrie 2010 Primăriei municipiului Cluj-Napoca, în baza Legii 544 privind informaţiile de interes public, să comunice cum a fost calculat punctajul Loredanei Pop şi care au fost criteriile care au „departajat-o” faţă de ceilalţi cîteva sute de clujeni care au solicitat locuinţă ANL.

Răspunsul primit de la Biroul Mass-media al municipalităţii este corect din punctul de vedere al actelor normative enumerate, dar nu răspunde la niciuna dintre întrebările adresate.


Iată mai jos răspunsul ad literam al Biroului Mass-media al Primăriei clujene:

Buna ziua!


Referitor la solicitarea adresata, va comunicam urmatoarele:

1. Care sunt criteriile care au stat la baza repartizarii celor 25 de locuinte ANL in acest an?

Criteriile care au stat la baza repartizarii locuintelor ANL au fost stabilite prin Hotararea nr. 117/30 martie 2010.

2. Ce criterii a indeplinit doamna Pop Loredana, aflata la pozitia 20 pe lista finala de prioritati, pentru a putea avea acces la o locuinta ANL?

Doamna Pop Loredana s-a situat pe pozitia 20 cu 54 de puncte acumulate conform listei de priritati aprobata de Consiliul Local prin HCL nr. 388/2010.

Iulia Persa

Biroul Mass-media

TNL Cluj cere demisia lui Moisin

lista anlPreşedintele Organizaţiei de Tineret a PNL Cluj, Ioan Bâldea a declarat ieri pentru monitorul că va trimite primarului Sorin Apostu, în fiecare zi, câte o scrisoare în care va prezenta motivele pentru care Radu Moisin trebuie să fie eliberat din funcţie. Liderul TNL Cluj – care a semnalat ieri într-un comunicat prezenţa Loredanei Pop pe lista clujenilor care au obţinut locuinţe ANL – susţine că repartiţia este “cu siguranţă imorală”. Cât despre legalitate, Bâldea este de părere că „stabilirea acestui lucru intră în atribuţia Comisiei care a făcut repartizarea locuinţelor”.

Pe de altă parte, preşedintele TNL Cluj spune că „este bătător la ochi ca o persoană singură (necăsătorită – n.r.), fără copii, să îndeplinească toate criteriile...”.

Bâldea a mai declarat pentru monitorul că Radu Moisin “a fost întrebat în Consiliul Local dacă pe această listă se regăsesc persoane apropiate, dar a negat acest lucru”, deşi pe listă se găsesc patru persoane “apropiate” viceprimarului, dintre care două lucrează în Primărie.

În replică, Radu Moisin a declarat că este “apropiat de multe persoane din acest oraş, fiind viceprimar al Clujului, dar nu avantajez pe nimeni”.

Moisin: “Acuze electorale”

Viceprimarul Radu Moisin a declarat pentru monitorul că acuzele liderului TNL Cluj, Ioan Bâldea, sunt atacuri nefondate, “nişte mizerii, care nu sunt bazate pe argumente raţionale”.

„Este un gest electoral, să vină cu argumente fondate. Domnul Bâldea este cumva un standard de moralitate? Este imoral ce face el, să vii cu atacuri nefondate... Este imoral să murdăreşti imaginea cuiva cu astfel de atacuri nefondate. Trebuie să vină cu argumente raţionale”, a spus viceprimarul.

declaraţie de avere - maşină fiat punto loredana pop

Ultimele Stiri
abonare newsletter