Actualitate

Spectacolul “Insula” după Gellu Naum, distins cu Marele Premiu la Festivalul de dramaturgie de la Braşov

<p><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/19/insula-mod.jpg" border="0" alt="Foto Nicu Cherciu" title="Sursa foto: http://www.teatrulnationalcluj.ro" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Spectacolul-concert “Insula” după Gellu Naum, pus în scenă de Ada Milea la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, a obţinut Marele Premiu la cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalului de dramaturgie contemporană de la Braşov, care s-a desfăşurat între 10 şi 18 noiembrie. </strong>

Potrivit unui comunicat al Naţionalului clujean, juriul format din criticul de teatru Andreea Dumitru şi actorii Mircea Diaconu şi George Ivaşcu a considerat spectacolul ca fiind “cel mai bun din festival”, scrie Agerpres.

Premiera “Insula” a deschis stagiunea 2011-2012 a Teatrului Naţional din Cluj-Napoca. Gellu Naum a scris piesa inspirată de celebrul roman “Robinson Crusoe” de Daniel Defoe în anul 1966, dar a publicat-o în volum doar în 1979.

Ada Milea a montat şi în 2006 “Insula”, în colaborare cu compozitorul Alexander Bălănescu, dar spectacolul de la Naţionalul clujean a fost conceput în cu totul alt registru.
Scenografia este semnată de Valentin Codoiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter