Actualitate

Judecătoarea Gabriela Bîrsan de la ÎCCJ, la DNA

<p><strong>Judecătoarea Gabriela Bîrsan de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), fost preşedinte al Secţiei de contencios administrativ, s-a prezentat vineri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul în care este cercetată alături de o altă judecătoare de la instanţa supremă pentru trafic de influenţă.</strong></p>


În urmă cu un an, DNA a solicitat Curţii Europene a Drepturilor Omului ridicarea imunităţii de care beneficiază Corneliu Bîrsan, în calitatea sa de judecător CEDO, precum şi soţia sa, Gabriela Bîrsan, în vederea efectuării de acte de urmărire penală faţă de aceasta din urmă.

Ulterior, CEDO a anunţat că a decis să ridice parţial imunitatea judecătorului român Corneliu Bîrsan, imunitate de care beneficia până acum şi soţia sa.

Pe 7 octombrie, procurorii DNA au pus-o sub acuzare pe Gabriela Bîrsan, preşedinta Secţiei de contencios administrativ şi fiscal al ÎCCJ, acuzată, alături de judecătoarea Iuliana Puşoiu, de săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Totodată, procurorii au mai început urmărirea penală şi pe numele avocatului în Baroul Bucureşti Claudia Gherbovan-Silinescu şi faţă de omul de afaceri Gabriel Chiriac, acuzaţi de cumpărare de influenţă.

"În perioada mai 2010 - mai 2011, învinuitele Bârsan Gabriela Victoria şi Puşoiu Iuliana au primit, în mod repetat, de la învinuiţii Gherbovan-Silinescu Claudia şi Chiriac Gabriel diferite foloase reprezentând bijuterii, contravaloarea unor bilete de avion şi plata cazării pentru diferite deplasări în străinătate, suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant, asigurarea folosinţei gratuite a unui apartament situat în Paris - Franţa. Foloasele respective au fost primite în schimbul facilitării soluţionării favorabile a unor dosare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia de contencios administrativ şi fiscal", susţin anchetatorii, potrivit Agerpres

 

abonare newsletter