Actualitate

40% din adulţii români sunt fumători

<p /><strong><img src="documente/stories/11_noiembrie/17_ziua/fuma.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un studiu realizat de Institutul de Pneumologie Marius Nasta Bucureşti arată că aproape 40% din subiecţii sondajului cu vârsta cuprinsă între 25 şi 44 de ani sunt fumători. </strong>

Potrivit aceleiaşi cercetări, 27,6% din cei cu vârsta peste 45 de ani sunt fumători şi 32% din cei persoanele cu vârsta peste 15 ani fumează. Un alt sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, în aprilie 2011, arată că 24 % dintre cei chestionaţi au declarat că fumează. Procentul cel mai mare de persoane care fumează zilnic (22,5%) este întâlnit în rândul tinerilor între 18 şi 35 ani. Aceste date au fost făcute publice de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj cu ocazia Zilei Naţionale fără Tutun, marcată în fiecare an în a treia zi de joi a lunii noiembrie.

Fumatul este responsabil pentru aproximativ 6 milioane de decese în fiecare an, pe plan mondial şi 11.000 decese în fiecare zi .


În acest context, DSP Cluj, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi  Societatea Română de Cancer Cluj organizează, perioada 15 – 30 noiembrie, o campanie în cadrul căreia se vor avea loc o masă rotundă cu cadre didactice din Grupul Şcolar Samus Cluj-Napoca, discuţii interactive cu elevii şi distribuirea de pliante şi afişe în cabinete medicale şcolare şi ale medicilor de familie. G.D.

Ultimele Stiri
abonare newsletter