Actualitate

10.830 clujeni vor fi „mutaţi” la alte secţii de votare

<p><em>Pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie a fost mărit numărul secţiilor de votare de la 159 la 181. De asemenea, au fost rearondate la alte secţii de votare 79 de străzi, din acest motiv 10.830 de persoane fiind mutate la alte secţii decât cele la care votau până acum.</em></p>

Toţi clujenii care sunt afectaţi de această modificare vor primi acasă o scrisoare, din partea Primăriei Cluj-Napoca, în care li se comunică faptul că din cauza rearondării străzilor din Cluj-Napoca, imobilul în care locuieşte a fost mutat la altă secţie de votare. În scrisoare va fi notată adresa secţiei de votare. Pentru informarea cetăţenilor vor fi postate afişe la intrarea în blocurile afectate de rearondarea străzilor.

 


Potrivit primarului Emil Boc, rearondarea a fost necesară pentru a respecta legea referitoare la alegerile parlamentare. „Având în vedere că spre deosebire de alegerile locale sau referendum, la alegerile parlamentare arondarea la secţiile de votare se face în funcţie de numărul populaţiei, adică a locuitorilor şi în funcţie de numărul votanţilor, am fost nevoiţi să mărim numărul de secţii de votare de la 159 la 181. De asemenea, pentru a respecta acest criteriu că în localităţile cu mai mult de 1.500 de locuitori se constituie o secţie de votare la cel mult 2.000 de locuitori, ar trebui să rearondăm unele străzi şi e vorba de 79 de străzi care sunt rearondate la alte secţii de votare, fie în incinta aceleiaşi clădiri, fie într-o locaţie limitrofă”, a explicat Emil Boc. G.D.

Ultimele Stiri
abonare newsletter