Actualitate

Studenţii medicinişti impart pliante despre prevenţia diabetului în şcolile clujene

<p><strong>35 de voluntari, studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu”, distribuie, miercuri, materiale informative despre prevenirea diabetului, în şase unităţi de învăţământ din Cluj-Napoca, informează Agerpres.</strong></p>



Acţiunea face parte din campania educativă de prevenţie a diabetului zaharat de tip 2 pe care Grupul Sanofi o derulează în peste 70 de instituţii de învăţământ din România, în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Nutriţie, cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, celebrată pe 14 noiembrie.

Unităţile de învăţământ din Cluj-Napoca în care studenţii de la UMF difuzează pliante pe tema prevenirii diabetului printr-o alimentaţie echilibrată şi un stil sănătos de viaţă, cu sport practicat zilnic, sunt Liceele teoretice “Onisifor Ghibu” şi “Nicolae Bălcescu”, Colegiile Naţionale “George Bariţiu”, “George Coşbuc” şi “Emil Racoviţă”, precum şi Şcoala Internaţională.

Aproximativ 23.000 de persoane suferă de diabet zaharat în Cluj-Napoca, dintre care peste 100 sunt copii cu vârste de până în 18 ani. Pacienţii cu diabet zaharat de tip 2 reprezintă 93% din totalul numărului de cazuri. Medicii specialişti estimează că în următorii trei ani numărul clujenilor cu diabet zaharat va atinge pragul de 27.000.

 

abonare newsletter