Actualitate

Roma şi Londra se opun majorării bugetului UE

<p><strong>Premierul britanic, David Cameron, şi omologul său italian, Mario Monti, şi-au exprimat - marţi, la Roma - dezacordul faţă de proiectele de creştere a bugetului Uniunii Europene, relatează AFP.</strong></p> <p> </p>


Nu putem continua să creştem cheltuielile UE. UE trebuie să înceapă să trăiască în funcţie de mijloacele sale”', a afirmat Cameron în cursul unei conferinţe de presă comune cu Monti, relatează Agerpres.

Vrem, de asemenea, un buget cu perspectivă spre viitor, dar suntem mai puţin convinşi de necesitatea de a reduce bugetul UE”, a declarat Monti.

Dacă aş recurge la forma britanică de înţelegere, aş spune că poziţiile noastre comportă puncte care nu sunt aliniate complet”, a adăugat el.

În schimb, cei doi premieri au fost de acord cu necesitatea de a se acţiona rapid pentru aplicarea deciziilor luate de Consiliul European pentru a se relansa creşterea economică, anunţând că vor scrie o scrisoare comună conducătorilor UE.

Credem amândoi că avem un atu unic cu piaţa unică cea mai mare în lume. Trebuie să ne concentrăm şi mai mult asupra ei”, a estimat Cameron.

El a ameninţat că îşi va folosi dreptul de veto bugetului dacă acesta va include o creştere a cheltuielilor, în timp ce bugetele naţionale sunt obiectul unor reduceri.

 

abonare newsletter