Actualitate

Coreea de Nord ar fi încercat să trimită piese pentru rachete în Siria

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/14/piese pentru rachete.jpg" border="0" width="451" height="257" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Coreea de Nord a încercat în mai să trimită piese pentru rachete balistice Siriei, încălcând embargoul ONU, afirmă miercuri presa japoneză, informează Mediafax.

Potrivit cotidianului Asahi Shimbun, care citează diplomaţi ce au avut acces la un raport clasificat al ONU, autorităţile sud-coreene au descoperit în perioada respectivă la bordul unui cargo ce naviga sub pavilion chinez 535 de piese cilindrice care puteau servi, în mod vizibil, la fabricarea de rachete.


Seulul, continuă cotidianul, a anunţat această descoperire în iunie comitetului ONU care se ocupă de aplicarea sancţiunilor împotriva regimului de la Phenian. ONU a trimis atunci experţi în Coreea de Sud.

Agenţia Kyodo a relatat, la rândul său, că încărcătura era destinată unei companii siriene care are legături cu Coreea de Nord.


Cilindrii din grafit au fost descoperiţi la bordul navei Xin Yan Tai, propietatea unui armator din Shanghai, în portul sud-coreean Busan, precizează agenţia.

La 21 septembrie, Irakul a interzis unui avion nord-coreean să survoleze teritoriul său pentru a merge în Siria de teamă că aparatul ar putea transporta arme pentru regimul lui Bashar al-Assad, a anunţat purtătorul de cuvânt al premierului irakian.


Foto: news.zum.com

Ultimele Stiri
abonare newsletter