Actualitate

Directorul BBC News şi adjunctul său au demisionat şi ei

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/12/bbc.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Directorul BBC News şi adjunctul său au demisionat luni, la două zile după ce directorul general al prestigioasei instituţii media a decis să renunţe la funcţie, în urma difuzării unei anchete care acuza greşit de pedofilie un fost demnitar conservator din epoca Thatcher, informează Reuters, BBC News şi AFP.

Helen Boaden, directorul BBC News, şi adjunctul său Steve Mitchell şi-au anunţat demisiile după ce, duminică, lordul Patten, preşedintele BBC Trust /organismului de supervizare a BBC/, a declarat că este nevoie de o "revizuire radicală, structurală" a instituţiei.


Directorul general al BBC, George Entwistle, a demisionat sâmbătă, la doar două luni după numirea în post, precizând că îşi asumă răspunderea pentru difuzarea respectivei anchete.

BBC şi-a cerut scuze "fără rezerve" pentru a fi difuzat o anchetă a Newsnight, emisiunea sa pilot de investigaţii, în care un martor a afirmat că a fost abuzat sexual de un fost membru important al partidului conservator în anii 1970.


Acest caz se adaugă scandalului din jurul fostului animator vedetă al BBC Jimmy Savile, acuzat de abuzuri sexuale repetate asupra unor minori, scrie Agerpres.

Ultimele Stiri
abonare newsletter