Actualitate

Vezi cine sunt principalii câştigători ai MTV Europe Music Awards 2012

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/11_ziua/psy-gangnam-style-1_mod.jpg" border="0" width="450" height="279" style="float: left; margin: 5px;" />Taylor Swift şi Justin Bieber au fost principalii câştigători ai celei de a 19-a ediţii a MTV Europe Music Awards, desfăşurată duminică seară la Frankfurt. "Gangnam Style" a lui Psy a luat premiul pentru cel mai bun videoclip.</p>

Artista americană de muzică country Taylor Swift, nominalizată la cinci categorii de premii a obţinut trofeele pentru cea mai bună cântăreaţă, cea mai bună interpretare live şi cel mai bun look. Rihanna, care conducea în topul nominalizărilor - cu şase -, a plecat acasă fără niciun premiu.

Idolul adolescenţilor canadieni, Justin Bieber, a obţinut şi el trei premii, pentru cel mai bun cântăreţ, cel mai bun artist pop şi cel mai bun concert.


Unul dintre cei mai populari artişti ai serii a fost Psy, al cărui hit "Gangnam Style" a câştigat premiul pentru cel mai bun videoclip. Psy, prezent la eveniment, a devenit primul artist sud-coreean care a cântat la celebra gală. El le-a spus jurnaliştilor că următorul său album va avea mai multe piese în limba engleză, potrivit Mediafax. "Gangnam Style" a fost vizionat de peste 670 de milioane de ori pe YouTube şi a primit un număr record de 4,9 milioane de "like-uri" pe Facebook, de când a fost lansat, în iulie.

Artista Carly Rae Jepsen a plecat acasă cu premiile pentru cel mai bun cântec ("Call Me Maybe") şi premiul pentru cea mai bună speranţă (Best Push).


Pe lângă Psy, la gala prezentată de top modelul german Heidi Klum au mai cântat Swift, Alicia Keys, deţinătoare a 14 premii Grammy, Killers, No Doubt şi Jepsen.

Titlul Global Icon, instituit în 2010, i-a fost acordat postum cîntăreţei Whitney Houston, care a decedat în februarie, la vârsta de 48 de ani.


În cadrul aceleiaşi gale au mai fost premiaţi: One Direction (cei mai mulţi fani, cel mai bun debut), Nicki Minaj (cel mai bun artist hip-hop), David Guetta (cel mai bun artist electronic), Han Geng (cea mai bun artist global), Lana Del Rey (cel mai bun artist alternativ), Linkin Park (cel mai bun artist rock).

Ultimele Stiri
abonare newsletter