Actualitate

Inaugurarea Centrului de îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca

<p /><strong />Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului și Clujului va inaugura vineri, 9 noiembrie 2012, în ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Nectarie, Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca, de pe strada Cernei, din cartierul Mărăști.

Evenimentul, la care sunt așteptați să participe reprezentanții autorităților locale și județene, oameni din lumea medicală clujeană, oameni de cultură, reprezentanții presei scrise și audiovizuale și toți cei care doresc, va începe de la ora 7.30 cu oficierea slujbei de sfințire a Paraclisului și a Sfintei Liturghii arhierești de către PS Episcop vicar Vasile Someșanul.
Evenimentul propriu zis al inaugurării va avea loc de la ora 10.00, când Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, alături de ierarhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului va oficia slujba de sfințire a așezământului social. Acest moment inaugural va prefața Conferința internațională „Diaconie și taumaturgie”, organizată de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, și care se va fi desfășura, în prima ei parte, în sala de întruniri a Centrului.
Piatra de temelie la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca a fost pusă pe data de 25 septembrie 2009, iar costurile totale se ridică la suma de peste 4.000.000 lei, bani proveniți din donații, sponsorizări, dar și din partea autorităților locale și centrale. Arhiepiscopia face în prezent demersuri pentru obținerea acreditărilor medicale, urmând ca Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectare” să poată oferi servicii primilor bolnavi, începând din luna ianuarie 2013.
Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” reprezintă un proiect unic în această parte a Transilvaniei și va oferi sprijin medical și sufletesc bolnavilor oncologici, aflați în fazele terminale ale bolii, dar și familiilor acestora. Serviciile gratuite vor fi asigurate de o echipă interdisciplinară, formată din medici specialiști, asistente medicale, farmaciști, asistenți sociali și preoți, infirmiere și voluntari și vor da şansa bolnavilor de a-și trăi cu deminate suferința.

Ultimele Stiri
abonare newsletter