Actualitate

Modernizarea amfiteatrelor UMF va începe în curând

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/08/ioan pop umf.jpg" border="0" width="450" height="256" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Consilierii PDL au pierdut războiul cu colegii lor din USL referitor la modernizarea amfiteatrelor Universităţii Medicină şi Farmacie.

UMF Cluj a primit în administrare de la Consiliul Judeţean mai multe imobile şi amfiteatre din clinicile clujene. Acestea vor fi modernizate din banii UMF.
Proiectul de hotărâre privind trecerea din administrarea Consiliului Judeţean Cluj în administrarea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj a unor amfiteatre şi clădiri din clinicile universitare în scopul modernizării acestora a fost votat în cadrul şedinţei extraordinare de miercuri. Proiectul a mai fost pe ordinea de zi a încă două şedinţe ordinare anterioare, dar de fiecare dată nu a întrunit numărul necesar de voturi din cauză că toţi consilierii PDL s-au opus acestui proiect.
În cadrul şedinţei de miercuri, proiectul de hotărâre a fost susţinut însă de consilierii USL, PPDD şi UDMR şi a fost votat cu 31 de voturi pentru, o abţinere şi nici un vot împotrivă. „Ne-am consultat îndeaproape cu personalul medical pe care îl avem noi în structură şi mai ales cu cel universitar şi toată lumea s-a mirat cum de am reuşit să întârziem chiar aşa mult cu aceste proiecte. Declar public că grupul consilierilor UDRM este pentru acest proiect”, a declarat Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Lucrările de modernizare vor începe în curând

Ioan Pop, directorul general administrativ al UMF a declarat că odată cu trecerea imobilelor respective în administrarea universităţii pot fi demarate lucrările de modernizare. „În aceste noi condiţii, universitatea va putea să investească, se va putea îngriji ca aceste amfiteatre să fie reparate, dotate cu tot ceea este necesar pentru ca în final calitatea învăţământului clujean să crească. Acum, aceste clădiri se află într-o stare proastă, sunt clădiri vechi. Multe din amfiteatrele din interiorul clinicilor au nevoie de intervenţii radicale, precum înlocuirea geamurilor, reparaţia mobilierului, zugrăveli”, a explicat Ioan Pop.

Lucrările vor fi demarate imediat după obţinerea documentelor de la Consiliului Judeţean şi realizarea licitaţiilor.

Consilierii PDL îl acuză pe Uioreanu că face şedinţe abuziv

Imediat după încheierea şedinţei extraordinare de miercuri, consilierii PDL şi-au exprimat dezacordul cu privire la modul în care sunt organizate şedinţele extraordinare în Consiliul Judeţean. „Preşedintele Consiliului Judetean Cluj (Horea Uioreanu – n.red.) şi-a creat deja un obicei în a convoca în mod abuziv sedinţe peste sedinţe extraordinare prin care încearcă să îşi impună prin forţă proiectele administrative. Din cauza superficialităţii si a incompletei pregătiri nereuşind să întrunească numărul necesar de voturi în şedinţele ordinare ale Consiliului Judeţean Cluj, fară nici o justificare legală privind caracterul urgent impus de lege, abuzează de această procedură de convocare a şedinţelor extraordinare pentru a-şi promova propriile proiecte”, se arată într-un comunicat de presă al consilierilor PDL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter