Actualitate

Gitenstein: Alegerile din SUA vor avea acelaşi impact asupra întregii lumi ca cele din 1961

<p><strong><br /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/19/04-alegeri%20ds%2005.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" /><span style="font-weight: normal; -webkit-tap-highlight-color: rgba(26, 26, 26, 0.296875); -webkit-composition-fill-color: rgba(175, 192, 227, 0.230469); -webkit-composition-frame-color: rgba(77, 128, 180, 0.230469);"><strong>Ambasadorul SUA în România, Mark Gitenstein, a declarat marţi seara, la "Noaptea alegerilor", organizată la Bucureşti că alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie din Statele Unite vor avea acelaşi impact asupra lumii ca cele din 1961, când preşedinte a fost ales John F. Kennedy, scrie Agerpres.</strong></span></strong></p>

 


"Dacă sunteţi români sau străini care urmăresc alegerile şi talk-show-urile, e greu de înţeles care este de fapt situaţia. Însă aşa cum spunem noi în SUA, lucrurile sunt aşa cum sunt. Sunt mândru, iubesc politica de când am urmărit prima campanie electorală, în Alabama natală, când John F. Kennedy a fost ales preşedinte al SUA, în anii 1960. Şi atunci alegerile au fost foarte strânse, cu un impact uriaş asupra statului meu natal Alabama, iar rezultatul lor a schimbat istoria SUA şi a întregii lumi. Alegerile din această seară vor avea acelaşi impact şi nu vreau să-mi exprim preferinţa pentru o tabără sau alta", a afirmat Gitenstein.

Prezent la eveniment împreună cu soţia sa Libby, ambasadorul american a mărturisit că este pentru prima oară când nu se află în Statele Unite pentru a vota la alegerile prezidenţiale, subliniind însă că a votat prin intermediul internetului. De asemenea, ambasadorul american a arătat şi că este pentru prima oară când nu participă la organizarea campaniei electorale pentru Partidul Democrat şi a mărturisit că alegerile se văd diferit şi mai clar de la mii de kilometrii depărtare de SUA faţă de cum să văd din sufrageria sa din Washington.

El a susţinut că este greu de explicat colegiul de electori, motiv pentru care a arătat că nu va face acest lucru.

De asemenea, Gitenstein a punctat că suma folosită pentru organizarea alegerilor prezidenţiale - de şase miliarde de dolari - este una extrem de mare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter