Actualitate

Încă un pas spre amenajarea în scop turistic a Cetăţuii

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/06/04-cetatuie_ft 06.jpg" border="0" align="left" />Consilierii locali au votat, în şedinţa de marţi, hotărârea privind încheierea unui contract de uzufruct pentru punerea în valoare a zonei Cetăţuia. </strong>



Contractul va fi încheiat între Primăria Cluj-Napoca şi Unita Turism Holding, BT Leasing Transilvania şi Banca Transilvania, proprietarii terenurilor de pe Cetăţuie. Practic, în urma semnării acestui contract, Primăria va avea dreptul să folosească terenul pentru a putea amenaja Cetăţuia pentru turişti.
În urma negocierilor purtate şi situaţiei din teren, s-a convenit ca contractul de usufruct să aibă ca suprafaţă un teren de 2.360 metri pătraţi, reprezentând partea din terenul proprietate privată care este situată la limita dinspre proprietatea municipiului şi Hotelul Belvedere, pe laturile de sud-est.

Cetăţuia se află într-o stare deplorabilă

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Cluj-Napoca, „în prezent, zona se află într-o stare deplorabilă, scările şi aleile sunt distruse aproape complet şi acoperite de vegetaţie, lipsesc stâlpii de iluminat, coşurile de gunoi şi mai ales băncile, iar porţile Cetăţuii au devenit depozite pentru gunoaie şi adăpost pentru oamenii străzii”.

Teatru de vară

Primarul Emil Boc a declarat, în această vară, că soluţia ideală pentru amenajarea Cetăţuii este un teatru de vară, dar nu vor fi respinse şi alte propuneri.
Potrivit declaraţiilor din vară ale primarului, se va organiza un concurs pentru amenajare, soluţia finală va fi luată în Consiliul Local, iar apoi, în bugetul pentru anul 2013 va fi prinsă suma necesară pentru amenajarea zonei.
Cetăţuia este unul dintre monumentele istorice ale municipiului, iar istoricii spun că ansamblul de clădiri şi fortificaţii care mai rezistă timpului sunt foarte valoroase şi rare, existând puţine clădiri cu funcţiunile respective în prezent.

Ultimele Stiri
abonare newsletter