Actualitate

Lăpuşan, audiat în dosarul Sorin Apostu: „Contractele cu RATUC au fost semnate de directorul adjunct”

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/05/07-remus lapusan psd_mr_0003 4.jpg" border="0" align="right" />Remus Lăpuşan a dat explicaţii despre modul în care au fost încheiate contractele de asigurare.</strong>



Remus Lăpuşan a fost audiat la Curtea de Apel Târgu Mureş în calitate de martor în procesul unde fostul primar Sorin Apostu este judecat pentru fapte de corupţie. Lăpuşan a dat explicaţii despre modul în care au fost încheiate contractele de asigurare pentru parcul auto RATUC.

Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj şi directorul firmei care a încheiat contractele pentru asigurarea parcului auto al RATUC, una dintre principalele dovezi aduse împotriva fostului primar Sorin Apostu, a susţinut în faţa judecătorilor că ştia despre aceste contracte, dar că nu le-a semnat el, ci directorul adjunct.
Aceste contracte au fost intermediate de Aspazia Droniuc, despre care procurorii spun că i-ar fi dat mită fostului primar tocmai pentru a asigura parcul auto al Regiei.
„Din calitatea de director al Uniqa, în perioada 2007-2011 nu am semnat niciun contract de asigurare cu RATUC. Nicio poliţă de asigurare nu am semnat-o eu. În timp au fost încheiate poliţele de asigurare între UNIQA şi RATUC. Aceste poliţe au fost intermediate şi au fost vândute de societatea de intermediere, Grup Frarom, condusă de Aspazia Droniuc. Noi, la Cluj aveam sute de intermediari, între care şi Grup Frarom. Cu privire la convenţiile de asigurare, în acestea apare numele meu la rubrica director, dar semnătura nu este a mea. Probabil că este semnătura directorului adjunct Coroiu Valentin. O cunosc pe Aspazia Droniuc. Era agent de asigurări la firma UNITA înainte să mă angajez eu acolo”, a declarat Remus Lăpușan.
Următoarea înfățișare va avea loc în 10 decembrie, când va fi audit și directorul adjunct al UNIQA, Coroiu Valentin.
Potrivit DNA,  Sorin Apostu, în calitate de primar al municipiului Cluj Napoca, a pretins de la inculpata Aspazia Droniuc remiterea unor foloase materiale necuvenite, lăsând-o să creadă că are influenţă pe lângă directorul RATUC Cluj pe care l-ar putea determina să încheie, cu societatea inculpatei, poliţie de asigurare a parcului auto al regiei. În perioada mai 2009-septembrie 2011, Sorin Apostu a primit, în 21 de tranşe, suma totală de 274.330,54 lei, disimulată prin încheierea a două contracte de asistenţă juridică fictive între societatea SC Groupe Frarom (aparţinând lui Aspazia Droniuc) şi cabinetul de avocatură al inculpatei Monica Apostu Undina. Primarul Sorin Apostu le-a instigat pe cele două să încheie cele două contracte de asistenţă juridică şi să emită 21 de facturi fiscale, înscrisuri care evidenţiau prestarea unor activităţi de consultanţă juridică nereale şi care erau menite să disimuleze adevărata natură a provenienţei banilor şi să ascundă infracţiunea de trafic de influenţă.
Fostul primar Sorin Apostu a fost eliberat din închisoare la sfârşitul lunii septembrie după aproape un an de arest preventiv.

Ultimele Stiri
abonare newsletter