Actualitate

Fostul ministrul al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, a leşinat înainte de a fi dus în sala de judecată

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/05/07-ioan avram muresan_ft 2.jpg" border="0" align="right" />Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, în prezent încarcerat la Penitenciarul Gherla, a fost dus în sala de judecată, iar judecătorii instanţei supreme au dispus să i se scoată imediat cătuşele şi să stea jos pe toată perioada procesului.</strong>



Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).a fost nevoită, ieri, să cheme o ambulanţă în cazul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, care este diabetic şi a avut o stare de leşin. Incidentul a avut loc înainte ca acesta să fie dus în sala de şedinţă.
Avocata acestuia a cerut efectuarea unei expertize medico-legale pentru certificarea bolilor de care suferă. Mai mult, avocata lui Mureşan a solicitat ca, în continuare, judecarea procesului să se facă fără clientul său, invocând motive medicale. Un episod similar s-a petrecut şi în 16 aprilie 2010 când trebuiau vizionate materiale audio-video în dosarul „Caltaboşul”.
ICCJ a admis ieri cererea apărătorilor fostului ministru, care au solicitat încuviinţarea unor specialişti care să efectueze o expertiză medicală în cazul lui Mureşan şi a decis transferarea acestuia de la Penitenciarul Gherla la Penitenciarul-Spital Bucureşti Jilava, pentru ca să beneficieze de îngrijirea medicală adecvată.
În 18 septembrie 2012, Mureşan a părăsit pentru 24 de ore Penitenciarul Gherla, pentru a participa la funeraliile fiului său, Dan, decedat în Kenya. Avram Mureşan a fost condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru deturnare de fonduri de către judecătorii Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Într-un alt proces, acesta este judecat complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată, alături de Decebal Traian Remeş, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în perioada aprilie-octombrie 2007, acuzat de trafic de influenţă, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
Alături de cei doi este inculpat şi omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, pentru cumpărare de influenţă, în formă continuată.
Potrivit rechizitoriului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 13 septembrie 2007 şi 23 septembrie 2007, Remeş, în calitate de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, deţinută la acea dată, ar fi acceptat şi primit produse alimentare în valoare de 1.500 de lei şi suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureşan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter