Actualitate

Avertizare de ceaţă pentru Bucureşti şi 11 judeţe. Autostrăzile A1, A2 şi A3 şi mai multe drumuri naţionale, vizate şi ele de ceaţă. Ce recomandă Poliţia

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/24/ceata.jpg" border="0" width="451" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Avertizări Nowcasting au fost emise, luni dimineaţă, prin care a fost anunţată ceaţă deasă în judeţele Harghita, Covasna, Alba, Vrancea, Botoşani, Galaţi, Bacău, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, dar şi Bucureşti, scrie Mediafax.

Între orele 8.00 şi 11.00, în judeţele: Harghita, Covasna şi Alba se semnaleză ceaţă, vizibilitatea fiind scăzută, local sub 200 de metri, izolat sub 50 m. Acelaşi fenomen se anunţă pe spatii relativ extinse în judeţele Vrancea, Botoşani, Galaţi şi local în judeţul Bacău, inclusiv E85.


Între orele 7.00 şi 10.00 se înregistrează pe arii extinse din judetul Ilfov şi municipiul Bucureşti, precum şi în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, ceaţă care determina vizibilitate scazută, local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că în foarte multe zone ale ţării circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, respectiv pe autostrăzile A1, A2 şi A3 şi pe multe drumuri naţionale importante din Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Dolj, Olt, Vâlcea, Braşov şi Sibiu.


Luni dimineaţă nu au fost anunţate probleme majore de fluenţă a circulaţiei rutiere pe drumurile naţionale şi autostrăzi, arată Infotrafic.

În condiţii de ceaţă, pentru evitatarea accidentelor rutiere, Poliţia recomandă conducătorilor auto ca atunci când se deplasează în coloană, să evite manevra depăşirii fără o asigurare temeinică; să îi determine pe toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduc să-şi cupleze centurile de siguranţă; să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum; să folosească corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic; să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter