Actualitate

290 de spoturi publicitare, devorate într-o singură noapte de clujeni

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/04/12 noaptea devoratorilor de publicitate 1.jpg" border="0" align="right" />Sub conceptul de “energie pentru creativi”, Noaptea Devoratorilor de Publicitate le-a oferit clujenilor pasionaţi de reclame cele mai bune 290 de spoturi din toată lumea. Evenimentul a avut loc sâmbătă noaptea și a durat mai bine de șase ore.</strong>


Peste 800 de clujeni au luat cu asalt Casa de Cultură  a Studenților la cea de-a 17-a ediție a Nopții Devoratorilor de Publicitate, cel mai popular eveniment dedicat publicității, organizat în România. Seara a debutat cu un număr de stand-up comedy în compania lui Claudiu Teohari, cunoscut ca Teo de la Deko. Potrivit organizatorilor, pentru ediția din acest an spoturile publicitare au fost selectate “pe muchie”. “Pentru ediția din acest an vorbim de reclame selectate pe muchie, sunt 290 din vreo 25.000. Le-am oferit doar spuma reclamelor", a precizat Andreia Anghel, unul dintre organizatorii evenimentului.

Record de reclame românești

Selecţia de reclame din această ediţie a început cu spotul românesc “Gelozia”. De altfel, anul acesta, Noaptea Devoratorilor de Publicitate a inclus un record de reclame românești, 13 la număr. Evenimentul a fost împărțit în patru calupuri publicitare, cu pauze scurte, în timpul cărora au avut loc diverse concursuri cu premii, jocuri interactive și demonstrații de Zumba. Noaptea Devoratorilor de Publicitate a devenit, datorită ingredientelor sale, bună dispoziție, creativitate, pasiune pentru reclame, unul dintre cele mai așteptate și mai apreciate evenimente de la noi din țară.

Cluj-Napoca este penultimul oraș din turneul Noaptea Devoratorilor de Publicitate 2012, ultimul eveniment având loc la Iași, pe data de 9 noiembrie.

Conceptul Nopții Devoratorilor de Publicitate îi aparține lui Jean Marie Boursicot și  a fost prezentat în România pentru prima dată în 1995. Jean Marie Boursicot, cinefil înrăit încă de la vârsta de 3 ani, a imaginat conceptul Nopții Devoratorilor de Publicitate pe vremea când bătea cinematografele din Marseille. Înregistrat în Cartea Recordurilor pentru colecția sa mamut de filme publicitare, 700.000 la număr, care se îmbogățește anual cu 10.000-20.000 de clipuri, Jean Marie Boursicot și-a văzut visul cu ochii în 1981, la Kinopanorama.
În fiecare an, peste 40 de țări se bucură de maratonul creațiilor publicitare, iar Noaptea Devoratorilor de Publicitate se întinde de la Vladivostok la New York, trecând prin Praga, Singapore, Insulele Mauritius, Panama, Sydney sau Hong Kong. Spectacolul adună producții publicitare din peste 60 de țări, întinse pe parcursul a șase ore.

Ultimele Stiri
abonare newsletter