Actualitate

84 de medicamente noi ar putea fi compensate

<p /><strong>Ministerul Sanatatii a inceput evaluarea a 150 de molecule de medicamente inovative neiesite de sub patent, pentru introducerea lor pe lista de compensate, 84 dintre acestea fiind produse noi, iar restul – deja existente, dar care ar putea fi utilizate pentru un spectru de boli mai larg. Anuntul a fost facut ieri de catre secretarul de stat Alexandru Rafila, la intalnirea pe care a avut-o la sediul Ministerului Sanatatii (MS) cu reprezentanti ai producatorilor de medicamente.</strong><img src="documente/stories/2012/06_iunie/15/05-farmacie%20rp%201.jpg" border="0" style="float: right; margin-top: 2px; margin-bottom: 2px; margin-left: 5px; margin-right: 5px;" />



“Dorim introducerea pe lista de compensate a unor medicamente noi, inovative, printr-o procedura rapida, intrucat in ultimii cinci ani nu a intrat pe lista nicun produs nou. In acest moment, evaluam aceste medicamente si posibilitatea ca acestea sa intre pe lista de compensate la o anumita valoare. Principiul de la care pleaca aceasta evaluare a medicamentelor este cel prin care ele sunt introduse pe listele de medicamente compensate si gratuite in masura in care se demonstreaza ca au o eficacitate mai mare decat actualele produse si ca sunt cel putin la fel de sigure ca produsele care sunt administrate. Ce ne dorim noi este sa dam acces unui numar cat mai mare de pacienti la aceste medicamente”, a declarat secretarul de stat, citat de Mediafax.

Rafila a mai spus ca ideea acestui demers este de a introduce un criteriu economic care nu este obligatoriu pentru firmele farmaceutice, astfel incat cei care au posibilitatea sa faca o reducere a pretului cu care aceste medicamente vor fi vandute catre statul roman.

abonare newsletter