Actualitate

Uioreanu, acuzat de PDL că a mers prea mult în străinătate

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/01/02 coroian m 1 pt china.jpg" border="0" align="left" />Consilierul PDL, Alexandru Coroian îl acuză pe Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj că a făcut prea multe deplasări în străinătate şi îi cere socoteală. </strong>



PDL Cluj îi solicită preşedintelui Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu să facă publice toate detaliile cu privire la deplasările pe care le-a făcut în ultimele luni în străinătate. Mai exact, consilierul PDL, Alexandru Coroian vrea să afle care a fost componenţa delegaţiilor, costul deplasărilor şi rezultatele ieşirilor în străinătate. „Din punct de vedere al cheltuirii banului public, majoritatea USL-istă din Consiliul Judeţean sunt datori să dea explicaţii cetăţenilor municipiului Cluj-Napoca şi judeţului Cluj care este rezultatul acestor călătorii prin străinătate câtă vreme în trei luni din mandat ei s-au plimbat mai mult decât alţii în trei mandate. De aceea, credem că efectuarea acestor miniconcedii de către cei de la USL prin străinătate trebuie să aibă şi nişte rezultate concrete. Cerem public să prezinte o situaţie a rezultatelor, a cheltuielilor făcute, precum şi stoparea acestor călătorii prin străinătate dacă acestea nu aduc beneficii concrete judeţului Cluj”, a explicat Coroian.
Potrivit lui Coroian, până acum Uioreanu, împreună cu delegaţiile s-au deplasat în Bulgaria, Polonia, Italia şi China. Cea mai recentă vizită a fost în China.

Scopul vizitelor a fost de a atrage investiţii noi

Conducerea Consiliului Judeţean a precizat că toate deplasările în străinătate ale preşedintelui Consiliului Judeţean au reprezentat vizite oficiale, strict în interes de serviciu şi care au avut la bază invitaţia oficială a autorităţilor publice şi, respectiv, agenţilor economici din ţările vizitate.
„Scopul acestor întâlniri oficiale a fost unul extrem de ambiţios şi nobil în acelaşi timp - de a atrage noi investiţii, contribuind astfel la dezvoltarea economico-socială a judeţului Cluj şi, mai ales, la crearea a mii şi mii de locuri de muncă atât de necesare pentru clujeni. Îmbucurător pentru noi dar, mai ales pentru clujeni, este faptul că aceste delegaţii oficiale nu au întârziat să îşi arate rezultatele exclusiv pozitive concretizate în investiţii de zeci de milioane, mii de locuri de muncă dar şi o nouă atitudine de deschidere şi disponibilitate la colaborare a investitorilor străini şi a autorităţilor publice din regiunile care au făcut obiectul deplasărilor”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Horea Uioreanu şi Ioan Oleleu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter