Actualitate

Scandal între PDL şi USL pe tema amfiteatrelor UMF

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/01/02 cj cluj m 2 pt umf.jpg" border="0" align="left" />Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj îi acuză pe consilierii PDL că sunt ipocriţi şi au o politică anticomunitate după ce aceştia din urmă nu au votat un proiect referitor la modernizarea amfiteatrelor UMF. </strong>




Consilierii PDL speculează că se fac presiuni pentru trecerea amfiteatrelor în administrarea UMF pentru a favoriza constructorii USL.

Consilierii judeţeni PDL şi USL se află în plin scandal şi îşi aduc reciproc acuze după ce  PDL – iştii nu au votat un proiect de hotărâre privind trecerea din administrarea Consiliului Judeţean Cluj în administrarea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) a unor amfiteatre şi clădiri din clinicile universitare în scopul modernizării acestora. Lucrările de reabilitare a clădirilor ar fi urmat să fie făcute de UMF.
Respectivul proiect s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţelor de consiliu de două ori, dar de fiecare dată nu a întrunit numărul necesar de voturi şi a fost respins. La ultima şedinţă, cea de miercuri, Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a cerut repetarea votului după ce nu s-a întrunit cvorumul necesar. A fost invocată o eroare de sistem a votului electronic, dar proiectul nu a trecut nici după ce s-a votat prin ridicarea mâinii.
Uioreanu consideră că PDL – iştii au respins proiectul, în mod inexplicabil, pentru a treia oară.

Uioreanu: consilierii PDL sunt ipocriţi

Preşedintele Consiliului Judeţean subliniază că spitalele şi-au dat acordul pentru modernizarea imobilelor respective, mai ales că este vorba despre „creșterea gradului de confort al studenților și îmbunătățirea actului educativ”. „În acest context, consider de neînţeles vehemenţa cu care reprezentanţii PDL se opun acestui proiect şi apreciez că refuzul de a-l vota reprezintă o dovadă clară a ipocriziei de care dau dovadă în mod constant, a diferenţei între discursul public pe care îl promovează şi faptele concrete, contrare intereselor clujenilor”, a declarat Uioreanu.

PDL – iştii, acuzaţi de politică anticomunitate

Horea Uioreanu este de părere că „atitudinea consilierilor PDL are la bază motivații politicianiste, cu atât mai mult cu cât UMF solicită de trei ani să-i permitem să reabiliteze și modernizeze pe cheltuială proprie aceste amfiteatre. Se pare că actualii aleși ai PD continuă politica anticomunitate promovată de fosta conducere administrativă a județului Cluj”.
„În ce mă privește, voi  face tot ce îmi stă în putință și, împreună cu consilierii județeni aparținând USL, UDMR și PPDD, vom adopta acest proiect, pe considerentul că studenți bine pregătiți înseamnă medici competenți și oameni mai bine îngrijiți”, a concluzionat Uioreanu.

Coroian speculează interese ale constructorilor USL

Consilierul PDL, Alexandru Coroian este de părere că trecerea amfiteatrelor în administrarea UMF ar favoriza interesele anumitor constructori. „Este o pură speculație. Presupun că această presiune enormă de transfer este făcută de constructorii USL care vor să lucreze la aceste amfiteatre. Mi se pare suspectă această presiune în condiţiile în care această finanţare a reabilitării amfiteatrelor se poate face de Consiliul Judeţean sau într-o altă formă, cum ar fi parteneriat public-public cu UMF. De ce să nu se implice Consiliul Judeţean?”, a explicat, joi, Alexandru Coroian.
Consilierul PDL a mai spus că grupul consilierilor PDL nu se opun modernizării şi reabilitării acelor amfiteatre, însă consideră că „trebuie să fim extrem de atenţi atunci când discutăm de patrimoniul judeţului Cluj şi să nu ne grăbim să împrăştiem ce avem acum în patrimoniu pentru că este foarte greu de adunat şi foarte uşor de împrăştiat”.




abonare newsletter