Actualitate

Fostul antrenor Emeric Ienei a fost externat, după operaţia pe cord din septembrie

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/emeric ienei.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul antrenor al echipei naţionale de fotbal a României şi al echipei Steaua, Emeric Ienei, a fost externat, luni, de la Institutul Inimii "<em>Nicolae Stăncioiu</em>" din Cluj-Napoca, unde fusese operat pe cord, informează Mediafax.

Soţia lui Emeric Ienei, Ileana, a declarat, luni, că fostul antrenor a fost externat şi se simte bine.


"Luni a fost externat şi este bine, slavă Domnului. Va urma un program de recuperare, cu plimbări prelungite, şi regim alimentar. Nu are voie să se streseze, să se enerveze. Se poate uita la meciurile de fotbal, dar fără să se enerveze", a spus Ileana Ienei.

Fostul antrenor a părăsit, luni dimineaţă, Institutul Inimii cu maşina familiei şi a plecat spre Oradea, unde locuieşte, fiind însoţit de soţie, de fiica sa şi de ginere.


Emeric Ienei a fost internat, în 21 septembrie, la Institutul Inimii "Nicolae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, iar în 23 septembrie a fost operat pe cord, intervenţia durând aproape şapte ore.

Medicul Adrian Molnar, care a condus echipa de medici ce l-a operat pe fostul antrenor, declara că au fost făcute trei by-pass-uri, iar în timpul intervenţiei nu au existat complicaţii.


Potrivit medicului, după externare Emeric Ienei va urma o perioadă de recuperare de aproximativ o lună şi jumătate.

Emeric Ienei, în vârstă de 75 de ani, a fost antrenorul care a câştigat alături de Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986. De asemenea, a fost selecţionerul României la turneul final al Cupei Mondiale din 1990 şi al Campionatului European din 2000.


Foto: facebook.com

Ultimele Stiri
abonare newsletter