Actualitate

Noel Gallagher: “Oasis nu se va reuni niciodată”

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/30/oasis.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Noel Gallagher, fostul chitarist al trupei Oasis, a declarat că formaţia nu se va reuni niciodată, întrucât "nu mai are nimic de realizat".

Trupa s-a destrămat în august 2009, din cauza neînţelegerilor dintre Liam şi Noel Gallagher. Cel din urmă dintre aceştia a declarat recent că trupa nu are niciun motiv pentru a se reuni, deoarece, atunci când s-a destrămat, formaţia era în momentul de vârf al istoriei sale.


"În fiecare zi este cineva care mă întreabă dacă ne reunim sau nu, iar eu îi întreb pe oameni - 'ca să obţinem ce?' Înţeleg asta de la The Stone Roses, care acum au mai multă faimă ca oricând", a spus Noel Gallagher, citat de femalefirst.co.uk.

"Nu am putea să fim mai mari decât atunci, pentru că atunci am atins vârful celebrităţii. Ce să facem? Trei concerte consecutive la Wembley? La Heaton Park? Knebworth? Deja am făcut asta. Să facem asta din nou? De ce?", a adăugat rockerul.


Noel crede că Beady Eye, trupa pe care fratele său, Liam, a format-o cu restul membrilor Oasis ar trebui să se ridice la standardele pe care componenţii săi le-au invocat la începuturile formaţiei. "Au o grămadă de chestii de făcut. Au multe lucruri de realizat, în condiţiile în care vocalul lor a declarat că (Beady Eye) este cea mai tare trupă din lume. Trebuie să se mişte în acest sens. Eu nu vreau să particip la vreo reuniune, nici măcar de dragul copiilor care mor de foame în lume", a adăugat artistul.

Trupa s-a despărţit când fraţii s-au certat


Oasis s-a format în Manchester, Marea Britanie, în 1991, sub numele iniţial The Rain. Trupa a cunoscut succesul după lansarea albumului "Definitely Maybe", în 1994, în plină eră a muzicii pop britanice. Trupa Oasis a vândut peste 60 de milioane de albume în toată lumea, a avut opt piese pe primul loc în topurile din Marea Britanie şi a câştigat 15 premii NME, cinci BRIT Awards, nouă Q Awards şi patru MTV Europe Music Awards.

Fraţii Liam şi Noel Gallagher s-au certat în vara anului 2009, iar Noel a părăsit grupul Oasis cu puţin timp înainte de un concert pe care grupul ar fi trebuit să îl susţină la Paris, declarând că nu mai poate colabora cu fratele său Liam.


Ulterior, Liam Gallagher a anunţat numele noului său grup, Beady Eye, din care fac parte Gem Archer, Andy Bell şi Chris Sharrock, foştii săi colegi din Oasis.

Ultimele Stiri
abonare newsletter