Actualitate

Emil Boc critică strategia Guvernului în ceea ce priveşte Oltchim

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/26/emil boc _sc_10.jpg" border="0" align="left" />Fostul premier, Emil Boc apreciază că Oltchimul nu este viabil pentru niciun investitor dacă nu se face conversia în acţiuni a datoriei Oltchim către AVAS şi dacă nu este cumpărat Arpechim de la Petrom. </strong>

Emil Boc consideră greşită decizia actualului Guvern de a renunţa la conversia în acţiuni a datoriei Oltchim către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). De asemenea, condamnă şi renunţarea la cumpărarea Arpechim, principalul furnizor de materie primă al Oltchim, de la Petrom. „Este greşită strategia Guvernului de a renunţa la conversia datoriilor AVAS pe care am obţinut-o cu atâta greutate de la UE. Practic, mai bine de un an de zile, în fiecare lună am bătut la poarta Bruxelles-ului să obţinem aprobarea pentru conversia datoriilor la Oltchim. Am discutat şi eu şi preşedintele României cu toţi comisarii europeni şi când au fost la Bucureşti şi la Bruxelles despre necesitatea conversiei datoriilor pentru ca Oltchimul să fie viabil”, a declarat fostul premier. Emil Boc a mai spus că „dacă nu faci conversia datoriilor şi nu cumperi Arpechimul, Oltchimul nu este viabil pentru niciun investitor”.
Primarul Cluj-Napoca s-a declarat surprins că Guvernul a renunţat la conversia datoriilor şi cumpărarea Arpechim. „Eu am rămas surprins să văd că actualul Guvern a renunţat la ceea ce noi ne-am propus cu prioritate, conversia datoriilor AVAS la Oltchim şi cumpărarea de la Petrom a Arpechim cu care noi eram în fază avansată de negociere. De ce s-a renunţat trebuie să vă răspundă actualul Guvern”, a conchis Boc.
Vă reamintim că Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru cumpărarea a 54,8% din acţiunile Oltchim. Diaconescu a oferit 203 milioane lei, dar contractul nu a fost semnat.  

abonare newsletter