Actualitate

Monica Macovei, singurul europarlamentar român care primeşte un premiu la gala Revistei Parlamentului European

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/26/monica macovei.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Europarlamentarul PDL Monica Macovei a câştigat premiul "<em>The Parliament Magazine</em>", la categoria Justiţie şi Libertăţi Civile pentru activitatea desfăşurată în Parlamentul European, acordat în urma voturilor eurodeputaţilor, scrie Mediafax.

Macovei este singurul europarlamentar român care a primit un premiu în cadrul galei revistei Parlamentului European, desfăşurată la Bruxelles.


"The Parliament Magazine" a argumentat că, în calitate de ministru al Justiţiei în România (2004-2007), Monica Macovei "şi-a făcut o misiune din reformarea sistemului juridic din România", iar ca europarlamentar, în calitate de membru al Comisiei de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne, a extins lupta din domeniul anticorupţiei, al transparenţei şi libertăţilor civile la nivelul întregii Uniuni Europene.

Revista a evocat şi faptul că Macovei a iniţiat rezoluţia privind eforturile UE de combatere a corupţiei şi a susţinut zeci de discursuri în forul legislativ european privind transparenţa, lupta împotriva corupţiei şi respectarea drepturilor omului.


"Acest premiu confirmă încă o dată că ceea ce am făcut în România pentru reformarea justiţiei şi integrarea ţării în Uniunea Europeană a fost corect şi este apreciat. Activitatea mea în Parlamentul European se desfăşoară pe aceleaşi principii şi am acum o confirmare că este respectată de colegii mei, din toate grupurile politice. Acest premiu mă încurajează să continui proiectele la nivel european şi să susţin statul de drept în ţara mea şi oriunde în lume", a afirmat Macovei.

Potrivit unui comunicat de presă al eurodeputatului democrat-liberal, premiul care i-a fost înmânat într-o gală desfăşurată marţi seară i-a fost acordat şi pentru iniţiativele şi realizările în domeniul luptei împotriva corupţiei şi pentru respectarea drepturilor civile atât în PE, cât şi în România, fiind desemnată dintr-un grup de 120 de europarlamentari implicaţi în acest domeniu.


Monica macovei a mai declarat că întreaga Comisie pentru Justiţie şi Libertăţi civile a Parlamentului European merită acest premiu pentru că este o echipă care munceşte pentru aceleaşi obiective.

Foto: facebook.com

Ultimele Stiri
abonare newsletter