Actualitate

Microsoft va lansa Windows 8 înainte de a fi gata, cu bug-uri încă nerezolvate

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/26/intel.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Microsoft va lansa sistemul de operare Windows 8 înainte de a fi complet optimizat, cu bug-uri încă nerezolvate, potrivit directorului general al Intel, Paul Otellini.

Şeful Intel a afirmat într-o întâlnire cu angajaţii din Taiwan că Windows 8 are încă nevoie de îmbunătăţiri înainte de a fi gata de apariţia pe piaţă, potrivit unei surse care a fost prezentă la conferinţă, informează Bloomberg.


Intel este cel mai mare producător de microprocesoare din lume şi cel mai important partener al Microsoft.

Microsoft a programat lansarea Windows 8 pentru 26 octombrie. Noua variantă a celui mai popular sistem de operare pentru PC-uri aduce ca noutăţi design-ul dezvoltat şi optimizat pentru interfaţă touch-screen, compatibilitatea omogenă cu tablete şi PC-uri tradiţionale.


Totodată, Microsoft va oferi o variantă a Windows 8 creată pentru platforma hardware a grupuli britanic ARM Holdings, care domină piaţa procesoarelor pentru smartphone-uri şi tablete. Intel încearcă să-şi facă loc pe piaţa gadget-urilor mobile cu microprocesoare cu un consum redus de energie pe arhitectura tradiţională "x86", care echipează majoritatea PC-urilor, serverelor şi consolelor de jocuri.

Adoptarea arhitecturii ARM de către Microsoft, care deviază în premieră de la dezvoltarea în exclusivitate pentru platforme x86, a fost considerată de analişti o lovitură pentru Intel, cel mai vechi şi mai important partener al companiei din Redmond.


Microsoft speră la rândul său să-şi facă loc pe piaţa smartphone-urilor şi tabletelor oferind propria platformă software ca alternativă la Google Android şi iOS-ul care echipează produsele Apple.

Cel mai mare producător de software din lume vrea să lanseze Windows 8 la timp pentru sezonul cumpărăturilor de iarnă.


Comentariile lui Otellini privind noul sistem de operare al Microsoft confirmă opiniile critice exprimate de unii analişti.

"Suntem îngrijoraţi de numărul de bug-uri nerezolvate şi de optimizări care par să fie necesare pentru a pregăti pentru piaţă sistemul beta la care am avut acces", a afirmat analistul JMP Securities Alex Gauna, citat de Bloomberg. Acesta se referă la varianta Windows 8 prezentată recent la Intel Developer Forum, care a avut loc în urmă cu două săptămâni la San Francisco.


Totodată, analistul Michael Cherry de la Directions on Microsoft consideră că Windows 8 duce lipsă o bază solidă de aplicaţii disponibile utilizatorilor, iar producătorii de PC-uri nu au avut suficient timp la dispoziţie pentru a crea driveri, pachete de software care fac interfaţa între sistemul de operare şi componentele hardware.

Lansarea unui produs software înainte de a fi complet optimizat este o practică obişnuită, deoarece bug-urile şi alte eventuale defecte pot fi rezolvate ulterior prin mici actualizări. Strategia poate avea însă consecinţe nedorite, aşa cum s-a întâmplat în cazul Windows Vista care, deşi a apărut pe piaţă cu doi ani mai târziu decât se preconiza, a avut numeroase probleme de incompatibilitate cu diverse aplicaţii şi driveri.

Purtătorul de cuvânt al Microsoft, Mark Martin, a luat apărarea Windows 8 şi a afirmat că produsul este pregătit de lansare.

"Cu peste 16 milioane de participanţi activi la preview (varianta beta pusă de Microsoft la dispoziţia utilizatorilor - n.r.), Windows 8 este cel mai intens testat, evaluat şi pregătit sistem de operare creat vreodată de Microsoft", a afirmat Martin pentru Bloomberg.

Purtătorul de cuvânt al Intel, Laura Anderson, a refuzat să comenteze pe marginea întâlnirii dintre Otellini şi angajaţii din Taiwan, care s-a desfăşurat în spatele uşilor închise.

Intel consideră că "Windows reprezintă o oportunitate uriaşă pentru afacerea noastră şi abia aşteptăm să oferim, împreună cu Microsoft, o mulţime de noi experienţe pe diverse sisteme", a adăugat Anderson. Mediafax

Foto: facebook.com

Ultimele Stiri
abonare newsletter