Actualitate

Clujul vrea o linie aeriană spre Budapesta

<p><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/25/aeroport-budapest.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Șeful CJ crede că ar putea depune împreună cu ungurii proiecte comune pentru finanţare europeană.</strong></p>

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, şi consulul general al Ungariei la Cluj, Janos Magdo, au discutat ieri despre o serie de proiecte comune pe mai multe domenii, inclusiv în ceea ce priveşte deschiderea unei linii aeriene între Cluj-Napoca şi Budapesta.

„În vederea identificării unor domenii de interes comun şi a unor potenţiale proiecte care să fie derulate în parteneriat, a fost trecută în revistă lista celor peste 40 de entităţi publice care funcţionează sub autoritatea forului administrativ judeţean. Astfel, printre primele direcţii identificate în ceea ce priveşte posibilitatea derulării unor proiecte comune, au fost abordate atât posibilitatea deschiderii unei rute aeriene directe între municipiul Cluj-Napoca şi capitala Ungariei, Budapesta, cât şi alte proiecte referitoare la dinamizarea schimburilor economice bilaterale şi atragerea de noi investitori, depunerea în comun a unor proiecte cu finanţare europeană de către instituţiile aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean şi instituţii omoloage din Ungaria, efectuarea de diverse schimburi de experienţă sectoriale, atragerea de turişti maghiari în judeţul nostru”, se precizează într-un comunicat transmis ieri de CJ Cluj.
Potrivit comunicatului, Janos Magdo a asigurat conducerea CJ Cluj de sprijinul său total pentru promovarea acestor iniţiative de colaborare, urmând a întreprinde în ţara sa lobby-ul şi demersurile necesare în vederea materializării lor.
„Ne bucură faptul că una dintre primele vizite de lucru ale noului consul general al Ungariei la Cluj a fost întreprinsă la CJ Cluj. Acest fapt demonstrează importanţa pe care judeţul nostru, model de bune practici în ceea ce priveşte multiculturalismul şi convieţuirea multietnică, o va avea în cadrul demersurilor domniei sale de aprofundare a colaborării româno-ungare, în beneficiul reciproc al ambelor părţi”, a declarat, potrivit comunicatului, Horea Uioreanu.
Noul consul general al Ungariei la Cluj, Janos Magdo, are 42 de ani şi s-a născut în Braşov, unde a locuit până în anul 1990, când a plecat în Ungaria. Şi-a făcut studiile la Budapesta şi Bonn şi a intrat în Ministerul de Externe al Ungariei în anul 2001, fiind diplomat de carieră. Magdo a mai deţinut funcţii diplomatice la Berlin şi Atena.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter