Actualitate

Sindicaliștii de la Mechel nu-i mai vor pe ruși

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/24/03-mechel campia turzii linie de productie noua209_ag.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Liderul sindicatului de la Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat ieri agenției Agerpres, că i-a cerut premierului Victor Ponta să desfiinţeze contractul de privatizare a combinatului din localitate şi să vină în locul investitorilor ruşi „un investitor serios”.</strong>

„Categoric vrem să cumpere altcineva combinatul. Asta am şi solicitat primului ministru, să desfiinţeze contractul de privatizare pentru că nu a fost respectat. I-am dat o grămadă de argumente şi aştept să se mişte ceva”, a spus Ioan Pascu.
El consideră că secţiile care au mai rămas în combinat sunt profitabile şi că fabrica poate să rămână funcţională.
Potrivit acestuia, membrii de sindicat vor picheta combinatul în fiecare zi a săptămânii în curs şi şi-a exprimat speranţa ca participarea să fie mai mare în zilele următoare decât a fost luni.
Aproximativ 10 salariaţi ai Mechel Câmpia Turzii au participat, luni, la o pichetare a combinatului în semn de protest faţa de disponibilizările de personal şi faţă de intenţia patronilor ruşi de a-l închide.
Potrivit intenţiei patronilor ruşi, la Mechel Câmpia Turzii vor fi disponibilizaţi circa 800 de persoane, iar combinatul va rămâne cu doar 238 de angajaţi, pentru conservarea utilajelor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter