Actualitate

Prefectul mediază conflictul dintre Consiliul Local Turda şi executiv

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/21/02- turda_mr 1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Prefectul de Cluj a venit la Turda săptămâna trecută, printre altele, pentru a încerca medierea conflictului izbucnit între o parte din consilierii locali şi edilul şef.</strong>

În cadrul conferinţei de presă, prefectul de Cluj, Gheorghe Vuşcan a făcut referire şi la situaţia tensionată existentă între primarul Tudor Ştefănie şi grupul USL/ PP DD din Consiliul Local Turda.
Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, nu există decât calea armoniei şi a coabitării între cele două părţi.
„Am încercat să armonizăm relaţia despre care ştiu relaţia, despre care ştiu că este tensionată, între primar şi Consiliul local”, a precizat prefectul, aflat la prima vizită „de lucru” la Turda, după preluarea funcţiei de reprezentant al guvernului în teritoriu, la nivelul judeţului Cluj. Prefectul Gheorghe Vuşcan a declarat presei că există atâtea probleme în Turda şi în zonă încât „nu merită să ne creăm tensiuni suplimentare în interiorul acestei structuri”, referindu-se la autorităţile publice locale din municipiul de pe Arieş.
„De altfel, nici nu există altă variantă decât a coabita, a colabora, în interesul cetăţenilor”, a subliniat Vuşcan.
La rândul său, primarul Tudor Ştefănie s-a arătat mulţumit de rezultatul vizitei prefectului. „Consider foarte binevenită această discuţie. Mulţumesc mult domnului prefect că astăzi s-a gândit să aloce o zi, cred, foarte importantă pentru viaţa comunităţii turdene. Problemele cu care ne confruntăm sunt cunoscute şi de dânsul, o parte dintre cele cu care a venit, punctual, astăzi, le-am lămurit”, a spus primarul turdean, care s-a arătat dispus la o colaborare bună cu Prefectul de Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter