Actualitate

Şefii autorităţilor locale au mers pe jos, au pedalat şi au alergat în week-end

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/23/02-mobilitate.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Ei au marcat astfel Săptămâna Europeană a Mobilităţii care a avut loc în perioada 16-22 septembrie şi Ziua Mondială fără Maşini. </strong>

Primarul Emil Boc a mers pe jos, vineri, de acasă la Primărie, iar duminică a participat la Crosul Companiilor. Fostul premier a alergat pe o distanţă de 5 kilometri şi a scos un timp de 26,42 minute, la aproximativ 10 minute distanţă de câştigător.

Săptămâna Europeană a Mobilităţii şi Ziua Mondială fără Maşini nu au trecut neobservate la Cluj, mai ales de către şefii autorităţilor locale care au vrut să dea un exemplu clujenilor şi au mers la serviciu fie pe jos, fie pe bicicletă. Astfel, primarul Emil Boc a parcurs, vineri, traseul Zorilor – Primărie, adică de acasă la locul de muncă, pe jos.
„Este o vreme ploioasă care aduce belşug, şi m-am pregătit pentru ploaie. Astăzi este o zi în care trebuie să ne amintim că poate exista viaţă şi fără maşină. Din nefericire, ne amintim foarte rar acest lucru, dar eu cred că merită să încercăm. Eu am făcut 18 minute pe jos, de acasă, faţă de 6 minute cât făceam în mod normal cu maşina. Este vorba despre o diferenţă de 12 minute şi cred, sincer, că merită”, a declarat primarul Emil Boc.

Preşedintele Consiliului Judeţean a folosit bicicleta

Dacă Emil Boc a mers vineri la serviciu pe jos, Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a ajuns la locul de muncă pe bicicletă, de acasă, de pe Calea Borhanci până în Mărăşti, pe Calea Dorobanţilor. „Drumul de acasă şi până la serviciu a durat 13 minute şi a fost în regulă însă nu am putut să nu remarc faptul că existenţa unei piste speciale pentru biciclişti ar contribui esenţial la creşterea gradului de siguranţă a acestei categorii de participanţi la trafic şi i-ar încuraja pe mult mai mulţi clujeni să utilizeze acest mijloc de transport nepoluant şi să practice această formă de mişcare”, a afirmat Uioreanu.

Primarul a alergat 5 kilometri

Mersul pe jos la Primărie nu a fost singura acţiune a fostului prim-ministru în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii. Astfel, duminică a participat la Crosul Companiilor şi a alergat 5 kilometri pe străzile din centrul oraşului. Echipat cu tricou, şort şi încălţăminte sport, primarul a luat startul în Piaţa Unirii, alături de cei 250 de participanţi. Emil Boc a reuşit să termine cursa de 5 kilometri în 26,42 minute, la 10 minute distanţă faţă de câştigător. „Într-o duminică atât de frumoasă de septembrie, ce poate fi mai plăcut decât să fii alături de clujenii care apreciază sportul şi un mod de viaţă sănătos, în cursa de 5 kilometri în centrul istoric al oraşului nostru? Îi felicit pe organizatori pentru acest proiect şi încurajez cât mai multă lume, mai ales din cadrul companiilor, să participe în ediţiile viitoare ale crosului”, a spus Boc.
Crosul companiilor a ajuns la ediţia a doua şi a fost organizat de Asociaţia Runners Cluj şi Primăria Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter