Actualitate

Un nou ATAC al unui urs: Pădurar rănit grav la o mână, în judeţul Argeş

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/21/urs.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un pădurar a fost atacat de un urs, vineri, în localitatea argeşeană Corbeni, într-o zonă împădurită, bărbatul fiind rănit grav la o mână şi transportat la spital, arată primele informaţii furnizate de către reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Argeş.

Bărbatul a fost rănit grav la o mână, iar persoanele aflate în zonă au sunat la 112.


Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Argeş, bărbatul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş, unde medicii vor stabili dacă este necesar să îl transfere la Spitalul Judeţean din Piteşti.

Primele informaţii arată că în zonă era organizată o partidă de vânătoare, iar pădurarul atacat de urs era gonaci.


Tot în localitatea argeşeană Corbeni, în iulie 2009 un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost ucis de un urs în timp ce se afla pe un câmp din apropierea localităţii, animalul fiind omorât apoi de câţiva localnici, cu furci şi topoare.

În ultimele zile, două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte două au fost rănite, după ce au fost atacaţi de urşi, în judeţul Dâmboviţa.


Primele incidente au avut loc sâmbătă, în satul Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa, respectiv în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, cele două localităţi fiind învecinate. Animalul a fost împuşcat, iar în urma analizelor s-a stabilit că acesta era turbat, în zonă fiind insituită carantina.

Miercuri, un bărbat de 63 de ani a fost ucis de un urs, în localitatea dâmboviţeană Moroieni, în zona de carantină, animalul nefiind prins până vineri. În acest caz, autorităţile au stabilit că a fost vorba despre braconaj, ursul rămânând prins într-un laţ, de unde a reuşit să scape, atacându-l pe bărbatul de 63 de ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter