Actualitate

Filarmonica Transilvania – înapoi în vechea casă

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/19/02-filarmonica--casa-universitarilor.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Prestigioasa instituţie de cultură s-a întors în vechea locaţie, Casa Universitarilor. Primul concert din stagiunea 2012-2013 e programat pentru vineri, 21 septembrie.</strong>

Filarmonica de Stat Transilvania a reînceput colaborarea cu Universitatea „Babeş-Bolyai”, în vederea susţinerii spectacolelor din stagiunea muzicală 2012-2013 în Sala Auditorium Maximum, din cadrul Colegiului Academic Cluj-Napoca (Casa Universitarilor). Filarmonica Transilvania a început deja repetiţiile în noua locaţie şi va susţine spectacolul de deschidere a stagiunii vineri, 21 septembrie.

Auditorium Maximum – vechea şi noua casă a Filarmonicii

„Auditorium Maximum este vechea şi noua casă a Filarmonicii”, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai”, Ioan Aurel Pop. În cadrul aceleiaşi întâlniri, Marius Tabacu, directorul Filarmonicii, a anunţat că între UBB şi instituţia pe care o conduce va funcţiona un contract prin care, pentru întreaga stagiune, Filarmonica se obligă să plătească o chirie de 30.000 lei pe lună pentru a-şi desfăşura spectacolele şi repetiţiile în Sala Auditorium Maximum. „Chiria este sensibil mai mică decât la Casa de Cultură a Studenţilor. Înainte se plătea pe oră de repetiţie sau pe oră de concert.” Tabacu a mai precizat că pentru o oră de repetiţie/concert la CCS, Filarmonica trebuia să plătească 527 lei, „iar la o cifră medie de 100 de ore, suma finală ajungea să fie destul de mare”.
De asemenea, directorul Filarmonicii a ţinut să menţioneze faptul că înţelegerea cu UBB este stabilită pe o perioadă fixă ce ţine de finalizarea construcţiilor la viitoarea sală de concerte a Filarmonicii. „Filarmonica e în căutarea unei săli pentru care nu trebuie să plătească chirie, una cu acustică mai bună decât Auditorium Maximum”, a spus Ioan Aurel Pop.

Un pian nou, în valoare de 600.000 de lei

Prezent la întâlnirea cu presa, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu a adus la cunoştinţă contribuţia instituţia în fruntea cărei se află pentru achiziţionarea unui nou pian pentru Filarmonică – este vorba de un Steinway în valoare de aproximativ 600.000 de lei.
Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Transilvania va deschide o nouă stagiune printr-un spectacol pe care îl va susţine vineri, 21 septembrie, începând cu ora 19. Biletele pentru acest eveniment pot fi cumpărate de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (în incinta Casei de Cultură a Studenţilor), de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-16:00, sau cu 1 oră înainte de concert. „Începe o toamnă nebun de frumoasă”, a ţinut să sublinieze Ioan Aurel Pop.

Ultimele Stiri
abonare newsletter