Actualitate

Armata siriană ar fi testat sisteme pentru arme chimice

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/18/arme chimice.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Armata siriană ar fi testat sisteme pentru arme chimice la sfârşitul lunii august, în apropiere de centrul de la Safira, la est de Alep, a scris, luni, publicaţia germană Der Spiegel. 

Cinci sau şase obuze care nu conţineau substanţe chimice, dar care erau concepute pentru un război chimic, au fost lansate din tancuri sau avioane într-o zonă numită Diraiham, în deşertul din apropiere de Khanasir, potrivit publicaţiei Der Spiegel, care citează martori.


Ofiţeri iranieni, despre care se crede că ar fi Gardieni ai Revoluţiei, au venit pentru aceste teste la bordul unor elicoptere, potrivit declaraţiilor unor martori.

Centrul de la Safira, denumit oficial Centru de cercetări ştiinţifice, este considerat cel mai mare din Siria pentru testarea armelor chimice. Experţi iranieni şi nord-coreeni ar lucra aici pentru a produce agenţi chimici precum gazul sarin, gazul muştar sau tabun, substanţe pe care le-ar testa pe animale. Mediafax

Ultimele Stiri
abonare newsletter